Clientii pagubiti de brokerul Cristian Sima ar putea avea si probleme cu legea. Asta in cazul in care sumele pe care acestia sustin ca le-au investit in societatea lui Sima nu corespund cu cele reale. Este cazul fostului ministru de finante Daniel Daianu care s-a incurcat in explicatii, in direct, la B1TV.
Intrebat de ce in declaratia sa de avere figureaza faptul ca ar fi investit in societatea lui Sima 285 de mii de euro, in conditiile in care brokerul a declarat ca fostul ministru nu i-a dat decat 200 de mii de dolari, Daianu s-a incurcat.

“Ce sa va spun, depunerea a fost de 285 de mii de euro, ambele, si WBS Romania, ca acolo exista si o suma in lei si actiunile la Sibex, petru ca am actiuni la Sibex, si in general castigul meu este de 285 de mii de euro, care inseamna, transformat in dolari, la un curs care la data la care s-a facut plasamentul era 1.32, 1.33 lei”, a explicat Daniel Daianu.

Fostul ministru l-a acuzat pe brokerul Cristian Sima ca nu si-a informat clientii despre riscurile reale ale acestei afaceri.

Aceasta situatie ar putea intra si in atentia Agentiei Nationale de integritate sustine presedintele institutiei, Horia Georgescu.

“Majoritatea cazurilor de pe rolul ANI implica si astfel de verificari”, a spus Georgescu.

Si cazul fostului ministru de justitie, Catalin Predoiu, este unul care da de banuit. Acesta a declarat ca declarat un castig dintr-o creanta uitand insa mentioneze debitorul, care era chiar Cristian Sima.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri