CVC Capital Partners, proprietarul Formulei 1, a atras 10,5 miliarde de euro pentru un nou fond de investiții, aceasta fiind cea mai mare sumă atrasă de o companie europeană de la criza financiară din 2008, relatează Bloomberg, preluat de Mediafax.
Fondul CVC a obținut astfel, începând din ianuarie, cea mai mare sumă avută în vedere, circa 90% din bani provenind din partea unor investitori în alte fonduri administrate de companie.

Apax Partners, cu sediul în Londra, a reușit să atragă pe parcursul a 15 luni aproximativ 5,8 miliarde de euro pentru un fond de investiții, iar Permira Advisers a avut nevoie de 18 luni pentru a strânge 2,2 miliarde de euro, sub cele cinci miliarde de euro planificate.

"Dacă analizezi evoluția CVC, a avut un succes mai mare decât alți manageri de fonduri de mărimi similare", a declarat Jos Van Gisbergen, manager de fonduri la asigurătorul Achmea.

Formula 1 se numără printre investițiile de succes ale CVC, aducând companiei peste patru miliarde de dolari de pe urma plasamentului inițial de 1 miliard de dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Abris preia Dentotal Protect, lider de distributie in produse dentare