Bursa de Valori Bucuresti va introduce in luna septembrie un nou indice, BET Total Return (BET-TR), care va cuprinde actiunile din indicele BET si, totodata, va tine cont de dividendele abrobate de companiile incluse in indice.

Astfel, Indicele BET cuprinde primele 10 actiuni in functie de lichiditate.

BET-TR va surprinde performanta companiilor din componenta tinand cont nu numai de evolutia preturilor companiilor listate, cat si de dividende, oferind astfel informatii cu privire la randamentul total al companiilor incluse in indice.

Noua structura a indicelui BET-TR va fi anuntata la finalul zilei de 12 septembrie si va intra in vigoare in data de 22 septembrie, informeaza Bursa de Valori Bucuresti.

Ponderile actiunilor din componenta indicelui, precum si factorii de reprezentare, factorii de free float, factorii de lichiditate si factorii de corectie a pretului, vor fi determinati pe baza numarului de actiuni si a preturilor de inchidere inregistrate la finalul sedintei de tranzactionare din data de 12 septembrie.

Citeste si:
Start-up de agricultura Holde Agri Invest - listare pana in iunie
Start-up de agricultura Holde...

Mai mult, Comitetul Indicilor a decis sa opereze modificari in structura indicilor BET-XT (reflecta evolutia preturilor celor mai lichide 25 de companii, inclusiv SIF-urile) si a BET Plus (indice ponderat cu capitalizarea free float-ului, ce reflecta evolutia companiilor romanesti listate pe piata reglementatata care indeplinesc criterii minime de selectie - referitoare la lichiditate si la valoarea actiunilor aferente free float-ului -, cu exceptia societatilor de investitii financiare).

Astfel, in BET-XT vor fi incluse Alumil Rom Industry (ALU), Zentiva (SCD), Artego (ARTE) si vor fi excluse Compa (CMP), Ropharma (RPH) si Condmag (COMI).

In BET Plus vor fi incluse Aerostar (ARS), Vrancart (VNC), Retrasib (RTRA), Alumil Rom Industry (ALU), Amonil (AMO), Turbomecanica (TBM) si vor fi excluse Prodplast (PPL), THR Marea Neagra (EFO), Cemacon (CEON), Transilvania Constructii (COTR).

Citeste si:
Cele mai mari cresteri pe bursele din Bucuresti si New York in 2019
Top: Actiunile care au...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fondul Proprietatea anunta un nou program de rascumparari de actiuni