Electrica SA a avut in primele noua luni venituri de 3,55 miliarde lei (800 milioane euro), in scadere cu 10% fata de perioada similara din 2013, din cauza reducerii consumului de energie si a pierderii unor clienti, dar profitul net consolidat a crescut cu 4%, la 306 mil. lei (circa 69 mil. euro), informeaza Mediafax.

"Explicatia scaderii venitului se regaseste in evolutia consumului de energie in linie cu consumul national, in pierderea unor consumatori care ne provocau probleme in zona de lichiditati, precum si in preturile finale la consumatorii din piata competitiva", a declarat intr-un comunicat directorul general al Electrica SA, Ioan Rosca.

In intervalul ianuarie-septembrie, Electrica SA a inregistrat o diminuare cu 12% a cheltuielilor, la 3,18 miliarde lei. Distribuitorul si furnizorul de energie este controlat de mai multi actionari, cel mai mare fiind Departamentul pentru Energie, care detine 48,78% din actiuni.

Mai multe firme cumuleaza 31,38% din capitalul companiei, in timp ce 9,66% este detinut de persoane fizice. Firma BNY Mellon DRS are 10,16% din titluri.

Citeste si:
Electrica Serv donează 30.000 euro Institutului Naţional de Boli...
Electrica Serv donează 30.000...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Dan Stancu, fost sef strategie E.ON, este noul CEO Electrica
Setari Cookie-uri