Listarea secundara a Petrom (SNP) pe Bursa din Londra pare tot mai probabila in conditiile in care atat reprezentantii companiei cat si ai actionarilor de la OMV confirma interesul pentru mutarea propusa de Fondul Proprietatea (FP).

Intrebat de wall-street.ro daca au existat discutii preliminare cu board-ul Petrom despre listarea secundara a companiei pe Bursa din Londra, Greg Konieczny, managerul Fondul Proprietatea a mentionat ca exista interes in acest sens.

“Am prezentat propunerile noastre reprezentantilor OMV Petrom, care au fost deschisi ideii de a le implementa, sub rezerva aprobarii de catre actionarii companiei, conform convocatorului publicat in aceasta dimineata (n.red. miercuri)”, a declarat Greg Konieczny.

De asemenea, OMV, actionarul majoritar al Petrom sustine listarea secundara a companiei pe bursa de la Londra potrivit unor declaratii facute in dimineata zilei de joi.

“Sustinem listarea secundara pe London Stock Exchange, intrucat vedem beneficiile unui program de GDR-uri in ceea ce priveste cresterea vizibilitatii pentru OMV Petrom si imbunatatirea lichiditatii totale la tranzactionare, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra actionarilor”, a declarat Robert Lechner, purtator de cuvant al grupului austriac, citat de Mediafax.

OMV este actionarul majoritar al OMV Petrom, cu o participatie de 51%, in timp ce Fondul Proprietatea are o detinere de 19%. Actiunile Petrom scadeau joi cu 0,6%, pana la pretul de 0,3737 lei/unitate, capitalizarea companiei ajungand astfel la 21,2 mld. lei.

Sursa foto: Shutterstock / LSE

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri