Pe 21 august 2013, Ludwik Sobolewski prelua oficial conducerea executiva a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si ii facea pe brokerii si managerii de fonduri locali sa spere ca Romania va putea, in sfarsit, sa o ia pe urmele Poloniei – tara cu o bursa invidiata de toate statele din blocul est-european. La trei ani distanta si cu 12 luni inaintea incheierii mandatului initial de 4 ani, cifrele nu il ajuta pe fostul CEO al Bursei din Varsovia, realitatea din teren demonstrand ca un singur nume mare nu poate sa revolutioneze piata.

Ludwik Sobolewski a devenit in prezent al doilea cel mai “longeviv” director general al BVB, fiind depasit doar Stere Farmache, cel care a ocupat pozitia din 1995 pana in 2008 si care pana la inceputul acestui an a continuat sa faca parte din Consiliul Bursei ocupand fie functia de presedinte, fie de vicepresedinte.

Cum au evoluat principalii indicatori ai BVB in mandatul lui Ludwik Sobolewski

Actiunile BVB au crescut per ansamblu cu 10% in cei trei ani de mandat ai lui Ludwik Sobolewski. Cele mai bune evolutii au fost inregistrate in primul an de mandat (intervalul de 12 luni dintre septembrie 2013 si august 2014), cand titlurile BVB au crescut cu peste 20% impulsionate de listarile pe bursa ale Romgaz, Electrica si Nuclearelectrica. A urmat inca un an de cresteri (+10%), pentru ca in ultimele 12 luni actiunile BVB sa piarda 19%, trase in jos de activitatea slaba din piata, cat si de evolutia negativa a burselor la nivel global.

Citeste articolul integral pe Wall-Street PRO.

Citeste si:
Renault a trecut pe pierderi pentru prima data in ultimul deceniu
Renault a trecut pe pierderi...

Sursa foto: BVB

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cine sunt noii sefi ai Bursei de Valori Bucuresti
Setari Cookie-uri