Bittnet Systems (BNET), furnizor de solutii si training IT&C listat pe piata AeRO operata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a emis 4,5 milioane de drepturi de preferinta pentru actionarii existenti la 20 mai 2016. Acestea se vor tranzactiona in perioada 16-30 decembrie 2016 in cadrul unei oferte publice, a carei valoare maxima este de 0,78 mil. lei.

„Avem aici doua premiere. Prima consta in faptul ca, pe 13 decembrie, am emis decizia de infiintare a unei noi piete in cadrul AeRO dedicata drepturilor de preferinta, mai ales ca ele reprezinta un instrument extrem de convenabil pentru actionari, din perspectiva cresterii de capital. A doua premiera este ca Bittnet, o companie de succes din Romania, este primul emitent al unor drepturi de preferinta pe aceasta noua piata”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB.

Emiterea drepturilor de preferinta a avut loc in contextul in care Bittnet (BNET) intentioneaza sa-si majoreze capitalul social prin aport in numerar. In cadrul acestei operatiuni vor fi oferite 1 milion de actiuni la un pret de 0,78 lei/titlu. Operatiunea de majorare de capital presupune, in prima etapa, oferirea de actiuni numai detinatorilor drepturilor de preferinta. Actiunile oferite vor fi subscrise proportional cu numarul drepturilor de preferinta, detinute ulterior incheierii perioadei de tranzactionare a acestora, in perioada 9 ianuarie-8 februarie 2017.

Rata de subscriere este de 4,5 drepturi pentru achizitionarea unei actiuni noi. In etapa a doua, actiunile ramase nesubscrise vor fi oferite investitorilor calificati. Sumele atrase vor fi folosite pentru capital de lucru si extinderea activitatii companiei. Oferta este intermediata de casa de brokeraj Intercapital Invest.

„Continuam activitatea pe piata de capital cu o operatiune de majorare de capital cu un pas premergator de tranzactionare a drepturilor de preferinta. Astfel, actionarii care detineau actiuni la data de 20 Mai 2016, au 2 saptamani sa decida daca prefera sa subscrie actiuni la pret preferential, daca doresc sa subscrie mai multe actiuni decat ar avea dreptul teoretic, sau, daca, dimpotriva, prefera sa vanda dreptul de subscriere altor investitori”, a declarat Cristian Logofatu, CFO Bittnet.

Bittnet (BNET) este o companie antreprenoriala romaneasca din sectorul IT, infiintata in 2007. Compania ofera clientilor sai cursuri IT oficiale, servicii de implementare solutii IT (infrastructura de retea, routing, switching, servere, datacenter, virtualizare, securitate, teleprezenta sau wireless), dar si servicii de suport tehnic, fiind axata pe tehnologii noi si inovare.

O actiune Bittnet se tranzactiona miercuri la un pret de 1,564 lei (-0,3%). Avand in vedere aceasta cotatie, compania este evaluata la 21,1 mil. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri