Actionarii transportatorului de energie Transelectrica, controlat de stat, au numit sapte membri provizorii in consiliul de supraveghere, cu mandate de patru luni, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Mandatul membrilor actuali ai consiliului de supraveghere a expirat pe 30 mai, insa nu a fost finalizata procedura de selectie potrivit OUG 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice, potrivit News.ro.

Noii membri sunt Stefan Valeriu Ivan (functionar cu statut special in "Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala”), Marius Iulian Carabulea (secretar general in Ministerul Economiei), Iulius Dan Plaveti (fost director general al Tarom si fost presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei), Bogdan Bobora (controller financiar la Heidelbergcement Romania), Beatrice Ambro (director general la firma de contabilitate Eficient Accounting), Cristian Eugen Radu (fost director de vanzari la Carpatica Asig) si Corneliu Soroceanu (director executiv al Romenergo).

Transelectrica a realizat in primul trimestru al anului un profit net de 71,05 milioane lei, in scadere cu 28% fata de perioada similara a anului trecut, in conditiile in care cheltuielile au urcat intr-un ritm mai mare decat veniturile.

Veniturile totale au crescut in perioada ianuarie-martie cu 49%, la 1,125 miliarde lei, de la 755,23 milioane lei, in primele trei luni ale anului trecut.

Citeste si:
Marile companii de pe bursa taie bugetele de frica Ordonantei Taxelor
Marile companii de pe bursa...

Transelectrica gestioneaza 81 de statii electrice la nivelul tarii si 8.834 km de linii electrice aeriene.

Compania administreaza si opereaza sistemul electric de transport si este responsabila pentru transportul energiei electrice, functionarea sistemului si a pietei, asigurarea sigurantei Sistemului Electroenergetic National (SEN).

Transelectrica este controlata de Ministerul Economiei, care detine 58,69% din actiuni, si are o valoare de piata de 2,43 miliarde lei (540 milioane euro).

Citeste si:
Careul de asi al bursei: 4 companii cu profit de peste 1 mld. lei
Careul de asi al bursei: 4...

Sursa foto: Shutterstock / High voltage post

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Ce (nu) au facut guvernele pentru promovarea bursei romanesti