Bursa de Valori Bucuresti a realizat un profit net de 7,38 milioane lei, in primele noua luni din acest an, in crestere cu 72% comparativ cu perioada similara din 2016, insa in T3 2017 profitul a scazut cu 10,4% (y/y).

"Profitul net pentru primele 9 luni ale anului s-a situat la un nivel de 7,38 milioane lei, in crestere cu 72% fata de primele 9 luni ale anului anterior, acesta fiind obtinut in proportie de 79% din segmentul de tranzactionare al Grupului care a evoluat de la 4,12 milioane lei la 5,82 milioane lei. Profitul atribuibil actionarilor societatii mama a fost de 6,92 milioane lei", se arata in raportul la 9 luni al BVB, citat de Agerpres.

In primele 9 luni ale anului 2017, Grupul BVB a inregistrat venituri operationale de peste 29,20 milioane lei, in crestere cu 25% fata de perioada similara a anului anterior.

Cheltuielile operationale au cumulat 20,88 milioane lei, in crestere cu 9% fata de cele inregistrate in primele noua luni ale anului trecut. Aceasta crestere a fost determinata in principal de majorarea cheltuielilor de personal, de inregistrarea cheltuielilor pentru pregatirea fuziunii BVB-SIBEX si de cresterea cheltuielilor de promovare si marketing ale Grupului.

Profitul operational al Grupului BVB a fost de 8,32 milioane lei, dublu fata de rezultatul obtinut in primele 9 luni ale anului 2016, pe fondul unei evolutii pozitive a veniturilor si al unei cresteri moderate a cheltuielilor.

"Veniturile financiare de 1,72 milioane lei au fost reprezentate in principal de dobanzile aferente plasamentelor in lei si valuta, in titluri de stat si depozite bancare ale entitatilor din Grup. Diferentele nefavorabile de curs valutar nerealizate, aferente plasamentelor in valuta inregistrate ca urmare a aprecierii leului fata de dolar contracarata partial de deprecierea leului fata de euro, au fost de 1,31 milioane lei, in crestere fata de aceeasi perioada a anului 2016 cand au fost de 0,86 milioane lei. Astfel, a fost inregistrat un profit financiar net de 0,45 milioane lei, fata de profitul financiar net de 1,02 milioane lei in primele noua luni ale anului 2016", conform BVB

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri