Romgaz va continua dezvoltarea proiectului de la Caragele, unde, in perioada urmatoare, vor fi investite circa 100 de milioane de euro in noi sonde de exploatare si evaluare, potrivit directorului general al companiei, Virgil Metea.

Conducerea Romgaz si responsabilii Sucursalei Targu Mures s-au intalnit joi, la C.A. Rosetti (judetul Buzau), cu reprezentantii Consiliilor Judetene Buzau si Braila, dar si cu primarii din zona proiectului Caragele, pentru a gasi solutii comune astfel incat proiectul sa isi continue dezvoltarea intr-un ritm rapid, cu impact pozitiv asupra comunitatilor din zona, informeaza compania printr-un comunicat remis, vineri, Agerpres.

"Romgaz continua dezvoltarea zacamantului, unde investitiile au ajuns deja la 40 milioane de euro, iar in perioada urmatoare vom mai investi circa 100 milioane de euro in noi sonde de exploatare si evaluare. In zona vom dezvolta, tinand cont de intensificarea programului de explorare in zona Muntenia Nord- Est, un atelier adaugat structurii existente si care sa sustina dezvoltarea activitatii companiei. Activitatea consta in realizarea unui numar important de sonde de explorare, conducte de aductiune si colectoare destinate sondelor cu rezultate importante la testele de productie care urmeaza a fi puse in productie. Vor fi redistribuiri de personal dar si angajari, urmand sa ajungem la cateva sute de persoane care vor lucra la proiect in momentul in care structura va fi pusa in integralitate in exploatare. Este o veste buna si pentru companie, si pentru zona, deoarece aratam ca avem capacitatea de a face investitii cu efecte benefice pentru economie", a declarat Virgil Metea.

La discutiile cu reprezentantii primariilor din zona au participat presedintii Consiliilor Judetene Buzau si Braila, Petre Emanoil Neagu si Francisk Chiriac, care au afirmat sprijinul autoritatilor in sensul obtinerii avizelor si autorizatiilor necesare, cu respectarea prevederilor legale, deoarece descoperirea on-shore din zona poate avea un impact pozitiv pentru locuitori prin efectul investitiei asupra dezvoltarii economiei locale.

"Tinand cont de faptul ca in zona Romgaz efectueaza deja programe de extragere gaze dar si de explorare, primariile din regiune au reafirmat sprijinul pentru proiect si au solicitat sprijin pentru clarificarea unor aspecte legale ce tin de accesul la zonele de explorare, clarificarea statutului unor drumuri de acces, precum si obligatiile Romgaz de refacere a infrastructurii, urmand sa fie facute demersuri legale de catre toate partile implicate pentru modificarea sau clarificarea unor acte normative, cu rolul de a impulsiona dezvoltarea zacamantului de gaze naturale si a activitatilor conexe", se mentioneaza in comunicat.

Romgaz a facut la Caragele cea mai mare descoperire a unui zacamant de gaze naturale, care insumeaza 30 miliarde de metri cubi, conform primelor estimari, si ar putea acoperi consumul pe trei ani, anunta, in mai, ministrul Energiei, Toma Petcu, precizand ca depozitul a fost evaluat la minim patru miliarde de dolari.

Romgaz este cel mai mare producator si principal furnizor de gaze naturale din Romania. Compania este admisa la tranzactionare pe piata Bursei de Valori din Bucuresti si a Bursei din Londra (LSE). Actionar principal este statul roman cu o participatie de 70%. Compania are o experienta vasta in domeniul explorarii si producerii de gaze naturale, istoria sa incepand acum mai bine de 100 de ani in 1909. Romgaz face cercetare geologica in scopul descoperirii de noi zacaminte gazeifere, produce gaz metan prin exploatarea zacamintelor din portofoliul companiei, depoziteaza subteran gaze naturale, efectueaza interventii, reparatii capitale si operatii speciale la sonde si asigura servicii profesioniste de transport tehnologic. Din 2013, Romgaz si-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producator si furnizor de energie electrica.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri