Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat planurile Rompetrol Holding de a achizitiona aproape in intregime societatea de servicii pentru investitii financiare UniCredit Securities, prin care Dinu Patriciu ar prelua peste 50% din capitalul societatii.

In termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a acestei decizii, respectiv de la 28 ianuarie, societatea de servicii de investitii financiare UniCredit Securities "are obligatia de a solicita CNVM autorizarea modificarii intervenite in structura actionariatului" in cazul in care este preluata de catre Rompetrol Holding, se mai precizeaza in buletinul afisat pe pagina de Internet a institutiei. In caz contrar decizia isi va pierde valabilitatea.

Firma de brokeraj UniCredit Securities este detinuta, in proportie de 99,9952% de catre UniCredit Tiriac Bank.

UniCredit Tiriac Bank are ca actionari principali Bank Austria Creditanstalt AG, cu 55,2% din capitalul social, Redrum International Investments BV, cu 20,17% din actiuni, si Vesanio Trading Limited, cu o detinere de 20,22%, ultimele doua controlate de omul de afaceri Ion Tiriac.

Banca avea, la sfarsitul anului trecut, o retea de 139 unitati in 38 de judete.

Grupul UniCredit mai este prezent in Romania si prin UniCredit Leasing Corporation, CA-IB Securities, CA-IB Romania, HVB Insurance Brokers, Pioneer Asset Management, UniCredit Markets and Investment Banking, UniCredit Produzzioni Accentrate si HVB Banca Pentru Locuinte.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Un administrator de fonduri acordă bonusuri pentru investițiile constante
Setari Cookie-uri