Consiliul de administratie al Mecanica Rotes va propune actionarilor la adunarea generala din 7 aprilie majorarea capitalului la 55,17 milioane lei de la 42,4 milioane lei si injumatatirea valorii nominale a actiunilor de la 1 leu la 0,50 lei.

Majoarea de capital ar urma sa aiba loc prin incorporarea rezervelor constituite din profitul realizat in 2007 si prin aport in numerar.

In cazul majorarii prin incorporarea rezervelor ar urma sa fie emise 8,48 milioane actiuni cu valoarea nominala de 0,50 lei, fiecarui actionar inregistrat in registrul actionarilor la data de referinta, 23 aprilie, i se va aloca gratuit un numar intreg de actiuni noi, fractiunile ce ar putea rezulta urmand sa fie eliminate.

Majorarea prin aport in numerar va fi de 8,48 milioane lei, pentru aceasta se vor emite 16,97 milioane actiuni cu valoarea nominala de 0,50 lei. Actiunile nou emise vor putea fi subscrie de actionarii inregistrati in registrul actionarilor pe 23 aprilie, acestia vor urma sa subscrie o actiune noua pentru fiecare 5 actiuni vechi detinute.

Majorarea de capital ar urma sa se faca fara prima de subscriere si numai pentru actiuni intregi. Perioada de exercitare a dreptului de preferinta este de 30 de zile de la publicarea hotararii in Monitorul Oficial.

Productia companiei este axata pe fabricarea de truse de sudura si taiere cu oxigaz, robinete pentru butelii si reductoare.

Mecanica Rotes si-a marit anul trecut profitul de aproapre cinci ori la 7,5 milioane lei ( 2,08 milioane euro), in timp ce afacerile companiei au avansat cu 13,2% pana la 6,8 milioane lei (1,85 milioane euro), potrivit rezultatelor preliminate anuntate in februarie.

Actiunile Mecanica Rotes erau cotate la inchiderea sedintei de miercuri la 0,575 lei, ceea ce conduce la o capitalizare de 23,8 milioane lei (6,43 milioane euro). Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul METY.


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Electroarges va face oferta de preluare la Amplo Ploiesti