Conducerea SIF Banat-Crisana (SIF 1) a anuntat, miercuri, ca va incepe in 16 iunie sa plateasca dividendele aferente profitului din 2007, in valoare bruta de 0,07 lei/actiune, prin mandate postale, catre actionarii inregistrati la data de 14 mai 2008, potrivit NewsIn.

Plata dividendelor se va face prin mandate postale catre actionarii care detin intre 200 si 5.000 de actiuni si care nu au solicitat plata prin virament bancar pana la data de 31 mai. Mandatele postale se expediaza pe adresele actionarilor inregistrate in registrul consolidat la data de 14 mai.

Pentru actionarii persoane juridice sau fizice care detin peste 5.000 de actiuni sau persoane fizice care, indiferent de numarul actiunilor detinute, au solicitat, pana in data de 31 mai, plata prin virament, plata dividendelor cuvenite incepe in data de 20 iunie, in conturile bancare comunicate.

Pentru actionarii care detin mai putin de 200 de actiuni, plata dividendelor se va face in numerar, incepand cu data de 22 iunie, la sediul central si la sediile sucursalelor societatii. Impozitul si cheltuielile aferente platii dividendelor (taxele postale, comisioanele bancare) se deduc din sumele cuvenite actionarilor.

Actionarii SIF Banat-Crisana vor primi, din profitul obtinut anul trecut, un dividend brut de 0,07 lei pentru o actiune detinuta, in crestere cu 16% fata de anul precedent. Valoarea totala care urmeaza sa fie distribuita actionarilor este de 38,4 milioane de lei.

Conducerea societatii de investitii dorise capitalizarea unei cote din profit prin majorarea capitalului social, prin acordarea unei actiuni gratuite pentru fiecare actiune detinuta, insa propunerea nu a fost abrobata de actionari in adunarea generala din 24 aprilie deoarece nu a fost indeplinit cvorumul, fiind prezenti doar 34% dintre actionari.

SIF Banat-Crisana a obtinut anul trecut un profit net de 122,8 milioane lei, in crestere cu 47,7% fata de 2006. Pentru anul 2008, SIF Banat-Crisana si-a propus sa obtina un profit de 104 milioane lei, sa creasca rentabilitatea portofoliului si sa diversifice plasamentele, prin realizarea unor investitii de 73,4 milioane lei.

SIF 1, societate listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), are o valoare de piata de 1,39 miliarde lei (383 milioane euro), aferenta cotatiei de 2,54 lei, inregistrata la inchiderea sedintei bursiere de miercuri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cati bani vor pune pe masa companiile de pe bursa in 2020