Bursa a inceput sedinta de tranzactionare cu cresteri semnificative pe toti indicii, de peste 1%, pe o lichiditate injumatatita fata de sedinta precedenta, la 1,83 milioane lei (501.100 euro), conform NewsIn.
Sedinta de ieri a Bursei de Valori Bucuresti a fost caracterizata de volume scazute, valoarea toatala a schimburilor fiind ieri de doar 7,33 milioane de euro. Indicii pietei au inregistrat aprecieri usoare, de pana la un procent, cea mai mare crestere fiind consemnata de BET-C, care a crescut cu 0,88%.

Indicele BET a urcat cu 0,54%, BET-FI a crescut cu 0,41%, in vreme ce indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a urcat cu 0,30.

“Scaderile destul de mari consemnate pe pietele internationale in ultimele sedinte, determinate de stirile destul de negative legate de pretul barilului de petrol si de problemele institutiilor financiare americane, au dus la temperarea sentimentelor pozitive legate de piata interna. Stirile macoeconomice privind cresterea economica record a economiei autohtone in primul trimestru si temperarea ritmului de crestere a inflatiei nu au influentat foarte mult indicii autohtoni care sunt mult mai sensibili la stirile externe”, a explicat, pentru Wall-Street, Nicu Grigoras, broker la Intercapital Invest.

Societatile de investitii financiare au revenit in atentia investitorilor si au generat primele doua rulaje din sedinta de ieri. Patru dintre acestea au inchis in stagnare fata de sedinta precedenta, desi in cursul zilei consemnasera aprecieri destul de importante.Astfel, actiunile SIF Transilvania (SIF3) au generat prima lichiditate din piata, de 7,43 milioane lei, si au stagnat la cotatia de 1,58 lei, iar titlurile SIF Oltenia (SIF5) au urmat cu un rulaj de 2,45 milioane lei, fiind singurele care s-au apreciat de pe sectorul acesta - cu 1,74%, la pretul de 2,92 lei/actiune. Si actiunile SIF Moldova (SIF2) au atras o lichiditate buna, de 1,63 milioane lei, si s-au mentinut la cotatia de referinta, de 2,18 lei. Schimburile cu actiuni SIF1 au insumat circa 730.200 lei, iar cotatia lor a stagnat la 2,36 lei, asemeni titlurilor SIF Muntenia, care s-au mentinut la 1,65 lei, in urma unui rulaj de 707.600 lei.

Presiunea la cumparare pe titlurile Azomures (AZO) s-a mentinut si in sedinta de miercuri, ceea ce a condus la scumpirea cu 8,09% a titlurilor, pana la 0,7350 lei, in urma unor schimburi de 2,08 milioane lei.
Pretul unui titlu BRD-SocGen (BRD) a crescut cu 0,91%, la 22,20 lei, iar rulajul s-a cifrat la 1,55 milioane lei, in timp ce actiunile Erste Bank (EBS) au urmat, cu schimburi de 1,05 milioane lei, si s-au ieftinit cu 0,74%, la cotatia de 160,70 lei. Si titlurile Bancii Transilvania s-au ieftinit ieri, cu 1,10%, la pretul de 0,45 lei.

Pe piata instrumentelor derivate de la BVB au fost incheiate 216 contracte, in valoare de 129.750 lei. Derivatele pe actiuni Petrom cu scadenta in iunie (SNP08SEP1) s-au apreciat cu 0,01 lei, la 0,525 lei, in urma perfectarii a 200 de contracte. Derivatele pe activul suport al titlurilor SIF Moldova (SIF208JUN1), cu scadenta in iunie, s-au apreciat cu 0,01 lei, la cotatia de 2,20 lei, fiind incheiate 10 contracte, iar derivatele pe activul suport al titlurilor SIF Oltenia (SIF508SEP1), cu scadenta in septembrie, s-au ieftinit cu 0,06 lei, la 3,05 lei, pe fondul perfectarii a 6 contracte.

Pentru sedintele urmatoare, brokerul de la Intercapital a declarat ca se asteapta la o corelare a indicilor BVB cu pietele externe, “intensitatea informatiile venite din pietele dezvoltate fiind in aceasta perioada mult mai importante decat orice stire interna”, a conchis acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri