Compania de studii geologice si geofizice Prospectiuni Bucuresti (PRSN) a afisat pentru semestrul I un profit net de 1,84 milioane lei (502.146 euro), de 12,6 ori mai mic decat cel din perioada similara a anului trecut, pe fondul restragerii afacerilor cu peste o treime, a anuntat compania.
In prima jumatate a anului trecut, compania a obtinut un castig net de 23,29 milioane lei.

Veniturile companiei au fost de 60,67 milioane lei (16,53 milioane euro) in primele sase luni ale acestui an, in scadere cu 33,83% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand incasarile s-au ridicat la 91,69 milioane lei.

In acelasi timp, cheltuielile societatii au scazut in primul semestru cu 8,22%, pana la 58,41 milioane lei (15,91 milioane euro), de la 63,64 milioane lei, nivelul inregistrat in prima jumatate a anului trecut.

Afacerile companiei au fost in prima jumatate a anului de 56,88 milioane lei (15,5 milioane euro), in scadere cu 35% fata de cifra de afaceri inregistrata in primele sase luni ale anului trecut.

Prospectiuni Bucuresti are un capital social de 71,8 milioane lei, divizat in 718,05 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este societatea omului de afaceri Ovidiu Tender, Tender SA, care controleaza 70,52% din actiuni, in vreme ce SIF Muntenia detine 11,87%.

Compania este specializata in geologie, prospectiuni pentru hidrocarburi prin foraje, lucrari seismice.

Titlurile Prospectiuni SA Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul PRSN.

Actiunile au incheiat sedinta de joi la cotatia de 0,505 lei, ceea ce da o valoare de piata companiei de 362,61 milioane lei (102,52 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri