Astfel, cei 440 de fosti proprietari vor primi in total 288.728 actiuni Transgaz, reprezentand 3% din capitalul social, care se adauga la pachetul de 10% listat de minister prin oferta publica efectuata la sfarsitul anului trecut.

Cele 440 de persoane vor fi despagubite cu pachete de actiuni cu o valoare cuprinsa intre 8.000 si 490.000 de lei.

Cu ocazia conferintei, Vosganian a acordat unui numar de 16 persoane adeverintele care atesta calitatea de actionar la Transgaz, valoarea pachetelor de actiuni insumand 1,5 milioane lei.

Cei 16 fosti proprietari deposedati abuziv de catre regimul comunist au putut opta pentru lichiditati sau actiuni la companiile de stat, iar valoarea cu care au fost despagubiti a rezultat din evaluarea proprietatilor confiscate de statul comunist.

Citeste si:

Transportatorul de gaze naturale are un capital social de 117,74 milioane lei, divizat in 11,77 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 10 lei. Ministerul Economiei si Finantelor detine in prezent 75% din capitalul social al Transgaz,

Fondul Proprietatea si-a mentinut participatia la aproximativ 15%, iar restul de 10% reprezinta actiunile libere (free-float), care se tranzactioneaza la BVB, la care se vor adauga cele trei procente oferite de MEF.

Valoarea de piata a companiei este de 2 miliarde lei (546,9 milioane euro), conform ultimei cotatii de 170 lei, stabilita in sedinta bursiera din 23 septembrie. Titlurile Transgaz se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori, sub simbolul TGN.