Oferta promotionala vizeaza o reducere de 10%, 20% sau 30% se adreseaza tuturor intermediarilor cu acces la piata derivatelor administrata de BVB si are ca scop cresterea lichiditatii pietei prin atragerea de noi categorii de investitori pentru instrumentele financiare derivate listate de BVB.

"Demersul BVB se inscrie in seria de facilitați promoționale acordate participanților la piața, susținute in același timp de o politica tarifara flexibila pentru tranzacționarea contratelor futures, astfel incat investitorii sa beneficieze de cele mai scazute costuri de tranzacționare din regiune pentru instrumente financiare derivate", a declarat Stere Farmache, presedinte si director general al BVB.

Programul promotional a fost aprobat de actionrii Bursei si cuprinde trei categorii principale de reduceri care au la baza gradul de lichiditate si tipul activului suport al contractului futures. Reducerile se acorda in functie de numarul si tipul conturilor implicate in tranzactii, precum si de volumul total tranzactionat pe aceste conturi.

Perioada de derulare a programului promotional este de 6 luni calendaristice, in perioada octombrie 2008 - martie 2009.