CFR Calatori a luat prin intermediul BRM combustibil usor de 1,575 mil. lei

CFR Calatori a cumparat 1.750 tone de combustibil usor, prin intermediul Bursei Romane de Marfuri (BRM), pentru care a platit 1,575 milioane lei, potrivit comunicatului transmis de catre institutie.

Licitatia cu strigare, la care au participat sapte vanzatori, a fost castigata de Oilprod Impex, cu un pret de 900 lei/tona (fara TVA, cu accize si transport inclus). Livrarea se va efectua in transe, pana la data de 31 decembrie 2009.

CFR Calatori a mai cumparat, la sfarsitul anului trecut 20.000 tone de motorina Euro 5, de la Oscar Downstream, pentru care a platiti 43,84 milioane lei (11,1 milioane euro),

In cursul anului 2008, in Ringul produselor petroliere al BRM, s-au inregistrat 210 tranzactii insumand peste 390 milioane lei. Principalele produse petroliere tranzactionare au fost: motorina Euro 4 si Euro 5, combustibil lichid usor si combustibil lichid greu, benzina, ulei motor, ulei hidraulic si ulei compresor.

Bursa Romana de Marfuri este o companie privata de interes public, infiintata in noiembrie 1992, care a dezvoltat mai multe tipuri de piete de interes public, activitatea principala fiind axata pe Piata la disponibil (unde se tranzactioneaza marfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de marfuri) si Piata licitatiilor (proceduri de achizitii, vanzari, inchirieri si concesiuni).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri