Pana in prezent, 80 de parti vatamate din judetul Hunedoara si din tara au depus plangeri penale impotriva i directoarei sucursalei din Deva a Broker Cluj, Adriana Constantin, persoanele reclamand un prejudiciu de peste 4 milioane de lei noi (941.000 de euro).
Politistii au ridicat documente de la societatea de brokeraj si au audiat mai multe persoane in acest caz, potrivit unui comunicat al Politiei.

"Ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au continuat cercetarile in cauza privind pe C. A., de 41 de ani, din Deva, director al sucursalei Deva a unei societatii de brokeraj, care in perioada 2005 – decembrie 2008, a incasat de la mai multe persoane fizice si juridice sume de bani ce urmau a fi folosite pentru efectuarea unor tranzactii la o bursa de valori si la bursa de marfuri", se arata in comunicatul remis marti.

Potrivit acestuia, femeia a eliberat documente fictive pentru sumele incasate (chitante), insusindu-si o parte din acestea, iar o alta parte a utilizat-o pentru efectuarea de tranzactii bursiere in nume propriu.

Pe parcursul perioadei, pentru inducerea in eroare a persoanelor care au depus sumele de bani pentru tranzactionare de actiuni, cea in cauza le-a eliberat acestora portofolii client, care contineau date fictive prin care se atesta calitatea de actionar al acestor persoane la societatile comerciale listate la bursa, precizeaza Politia Hunedora.

Pana in prezent, 80 de parti vatamate din judetul Hunedoara si din tara au depus plangeri penale impotriva invinuitei, persoanele reclamand un prejudiciu de peste 4 milioane de lei noi.

Politistii au ridicat inscrisuri in vederea expertizarii de la sediul firmei din Cluj si de la sediul filialei din Deva si au audiat mai multe persoane.

Directoarea este cercetata pentru savarsirea infractiunilor de fals intelectual, uz de fals, inselaciune si delapidare, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Hunedoara si a primit interdictia de a parasi localitatea fara acordul organelor de cercetare penala.

La solicitarea D.I.I.C.O.T. - Biroul HUNEDOARA, dosarul va fi declinat acestei institutii in vederea solutionarii, intrucat in cauza se contureaza existenta unor infractiuni privind piata de capital, prevazute de Legea 297/2004, se mai arata in comunicat.

Broker Cluj (BRK) a respins, pe 29 ianuarie, afirmatiile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si spune ca a instiintat atat corpul de control al Comisiei, cat si politia despre fraudele savarsite de directoarea sucursalei Deva.

Arbitrul pietei de capital sustinea, cu o zi inainte, ca Broker Cluj nu a instiintat-o despre deficientele din activitatea sucursalei Deva, ele fiind descoperite in urma unei anchete desfasurate de Comisie.

Presedintele Broker Cluj, Petru Prunea, declarase, pe 28 ianuarie, potrivit NewsIn, ca frauda de la sucursala din Deva s-ar putea ridica la cateva zeci de miliarde de lei vechi, firma de brokeraj sesizand politia dupa ce a constatat ridicarea unor sume cu chitante false. El a adaugat ca Politia Deva a pus sechestru asupra sucursalei, pentru a evita o eventuala scurgere a documentelor care urmeaza sa fie trimise la sediul central al Broker Cluj.

Prunea a explicat ca a inceput verificarile dupa ce un cetatean a venit, la sfarsitul lunii decembrie, si a cerut sa-si vada portofoliul, dar au constatat ca nu avea portofoliul la Broker Cluj. In urma verificarilor, s-a constatat ca s-au ridicat sume de bani cu chitante false, pentru care nu s-au efectuat operatiuni de vanzare sau cumparare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri