Conducerea companiei farmaceutice Zentiva Romania (SCD) propune actionarilor sa nu distribuie dividende din profitul de 23,2 milioane lei (6,3 milioane euro) obtinut in 2008, urmand ca banii sa fie folositi pentru finantarea activitatii, potrivit convocatorului transmis Bursei.
Propunerea va fi discutata de actionari in adunarea generala din 28/29 aprilie.

Zentiva Romania (SCD) a obtinut anul trecut un profit net de 23,2 milioane lei (6,3 milioane euro), de 5,4 ori mai mare decat cel afisat in 2007, de 4,26 milioane lei. Afacerile fostei fabrici Sicomed au sporit anul trecut cu 13%, la 218,5 milioane lei (59,3 milioane euro), de la nivelul de 194 milioane lei din 2007.

Compania Zentiva Romania a fost contruita pe bazele Uzinei de Medicamente Bucuresti, infiintata in anul 1962. In anul 1998, denumirea societatii devine Sicomed SA. In 1998, actiunile societatii au inceput sa fie tranzactionate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti sub simbolul SCD. Ulterior, societatea a fost preluata de compania ceha Zentiva, al patrulea producator de medicamente generice din Europa.

Societatea are un capital social de 41,69 milioane lei. Grupul francez Sanofi-Aventis a anuntat luna trecuta ca va detine circa 94% din capitalul producatorului ceh de medicamente Zentiva, dupa succesul pe care l-a avut oferta de preluare pe care a derulat-o.

Zentiva Romania are o valoare de piata de 179,29 milioane lei (41,77 milioane euro), la cotatia de 0,43 lei, stabilita in sedinta de tranzactionare de marti. Actiunile Zentiva Romania sunt listate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul SCD.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri