Petru Prunea, fostul presedinte si director general al Broker Cluj, si Adrian Ceuca, fostul director adjunct, au inceput sa renunte la actiunile firmei de brokeraj dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) le-a interzis sa activeze pe piata de capital romaneasca pentru 5 ani, respectiv 3 ani.
Petru Prunea (foto) a vandut in ultima saptamana din luna aprilie 1 milion de actiuni ale Broker Cluj (BRK) pentru care a primit 206.000 lei (circa 50.000 euro).

Cele 1 milion de actiuni BRK reprezinta 0,34% din capitalul social, iar conform informatiilor de pe site-ul casei de brokeraj, Prunea detine 3,5% din actiunile totale. Astfel, pachetul detinut de catre fostul presedinte al Broker Cluj valoreaza circa 2 milioane lei.

Adrian Ceuca a plasat in piata tot in cadrul saptamanii trecute 50.000 de actiuni BRK pentru care a primit 9.085 lei (2.170 euro).

La mijlocul lunii aprilie, CNVM a acordat amenzi de 12.000 euro conducerii casei de brokeraj pentru zeci de nereguli gasite la unele sucursale si a interzis conducerii sa mai activeze pe piata de capital.

Petru Prunea a fost sanctionat de catre arbitrul pietei de capital cu o amenda de 25.000 lei, i s-a retras autorizatia de conducator si i s-a interzis pentru o perioada de 5 ani sa desfasoare activitati si servicii pe piata de capital autohtona.

Sanctiunea este o consecinta a fraudei descoperite la inceputul anului la sucursala din Deva a casei de brokeraj, care a determinat o serie de investigatii. Astfel, in ultimele luni, o serie de angajati ai Broker Cluj au primit amenzi si sanctiuni si Petru Prunea a fost inlocuit din functia de presedinte al companiei.

Prunea a fondat compania de brokeraj Broker Cluj in 1994 si a condus-o pana in luna martie a acestui an. Firma de brokeraj este unul din liderii din piata romaneasca, fiind si singurul SSIF listat la Bursa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Setari Cookie-uri