BRD Securities a solicitat Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) retragerea autorizatiei de functionare, potrivit buletinul arbitrului pietei de capital.
Tranzactiile efectuate de unitatea de brokeraj a BRD SocGen vor fi realizate prin intermediul bancii BRD Groupe Societe Generale.

BRD Groupe Societe Generale a finalizat, la inceputul anului, procesul de integrare a activitatii diviziei de brokeraj, BRD Securities.

Din ianuarie, banca a preluat activitatea de investitii pe piaţa de capital, dupa ce initial primise autorizarea CNVM de a realiza tranzactii direct pe bursa.

Consiliul de administratie a BRD Securities va trebui sa convoace in termen de o luna o adunare generala, pentru a da posibilitatea actionarilor sa hotarasca daca vor schimba denumirea societatii, prin eliminarea sintagmei “securities” sau urmeaza sa o lichideze.

Societatea este obligata sa pastreze pentru cinci ani toate evidentele referitoare la serviciile si activitatile de investitii. De asemenea, trebuie sa depuna in maximum 15 zile banii clientilor care nu au putut fi contactati intr-un cont deschis la o banca autorizata de BNR.

BRD Groupe Societe Generale a efectuat in luna mai tranzactii la Bursa de Valori Bucuresti in valoare totala de 46,64 milioane lei (11,07 milioane euro), pozitionandu-se pe locul al 12 in clasamentul anual.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si