Claudiu Doros, membru in consiliul de administratie la Mecanica Ceahlau (MECF), a anuntat ca demisioneaza din functie pentru a se concentra asupra activitatii de la SIF Moldova (SIF2), unde a fost reconfirmat in aprilie de catre actionari ca administrator.
"Motivul demisiei este acela ca noile responsabilitati si activitati profesionale desfasurate la SIF Moldova, dar si obligatiile familiale, nu-i permit sa se implice la fel de mult in activitatea societatii Mecanica Ceahlau (...) asa cum si-ar fi dorit", a anuntat Mecanica.

In adunarea generala din 24/25 aprilie, actionarii SIF Moldova au reales trei dintre fostii administratori ai companiei, printre care se numara si Claudiu Doros, pentru inca patru ani.

Producatorul de masini agricole Mecanica Ceahlau si-a adancit pierderile de aproape trei ori in primul trimestru al anului, la circa 1 milion de lei, in conditiile in care afacerile s-au comprimat cu 30% fata de perioada similara din 2008, potrivit rezultatelor financiare publicate la jumatatea lunii trecute. In primele trei luni din 2008, compania a avut pierderi de 354.600 lei.

Afacerile Mecanica Ceahlau, firma controlata de SIF Moldova, s-au comprimat cu 30% in intervalul ianuarie - martie 2009, la 5,75 milioane lei (1,35 milioane euro), dupa ce in perioada similara din 2008 cifra de afaceri se ridicase la 8,13 milioane lei.

Mecanica Ceahlau intentioneaza sa obtina un profit brut de 1,1 milioane lei in acest an, dupa pierderile de 5,1 milioane lei afisate pentru anul trecut, in conditiile in care estimeaza venituri mai mici cu 26%.

Mecanica Ceahlau are un capital social de aproape 16 milioane lei, divizat in circa 160 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Potrivit ultimei raportari, actionarul majoritar al companiei este SIF Moldova (SIF2), cu 55,12% din actiuni, in vreme ce casa de brokeraj SSIF Broker Cluj (BRK) detine mai putin de 5% din actiuni.

Capitalizarea Mecanica Ceahlau este de 20,79 milioane lei (4,91 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,13 lei/actiune, stabilita in ultima sedinta bursiera.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
ASF le recomanda companiilor de pe bursă să evalueze efectele coronavirus
Setari Cookie-uri