CN Transelectrica (TEL) si consortiul de firme format din Areva T&D Romania si Electromontaj au semnat un contract in valoare de 4,7 milioane euro pentru retehnologizarea statiei electrice de 110 kV Brazi, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Durata de executie a contractului va fi de 18 luni, iar finantarea va fi realizata din surse proprii ale Transelectrica.

“Noul proiect de investitie de la Brazi are drep scop realizarea unei statii noi de 110 kV prevazuta cu echipamente moderne si performante de ultima generatie, compacte, capsulate in gaz inert (hexafluorura de sulf) si sistem de comanda-control-protectie numeric, care va permite si conducerea la distanta a statiei”, se mai arata in comunicat.

Lucrarile se vor realiza cu mentinerea in functiune a instalatiilor existente de 110kV, fiind necesare doar scurte durate de intreruperi pentru racordarea circuitelor la noua statie.

Prin retehnologizarea statiei de 110 kV Brazi se continua programul de retehnologizare a statiei Brazi Vest – 400/220/110 kV, statiile de 220 si 400 kV fiind finalizate de Transelectrica in anul 2007.

Noua statie va asigura legatura de alimentare la 110 kV, 220 kV si 400 kV a capitalei prin statiile Domnesti- Fundeni si alimentarea municipiului Ploiesti, a platformelor industriale din zona si a retelei de distributie Electrica din zona judetelor limitrofe.

Transelectrica a anuntat ca va investi peste 100 milioane euro anual pana in 2012 pentru modernizarea statiilor electrice si a retelei de transport a energiei.

Pentru a completa sursele de finantare a Programului de investitii din acest an, Transelectrica a contractat un imprumut in valoare de 37 milioane lei de la Alpha Bank.

Imprumutul va fi utilizat pentru completarea surselor de finantare a unor proiecte de investitii privind modernizarea si retehnologizarea instalatiilor din statiile electrice Gutinas, Bucuresti Sud, Isalnita, Gura Ialomitei si Gadalin care apartin retelei electrice de transport gestionate de Transelectrica SA, mai indica comunicatul.

Finalizarea acestor proiecte va conduce la creşterea siguranţei în funcţionare a Sistemului Electroenergetic National, in concordanta cu standardele europene din domeniul energetic.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri