SIF Muntenia (SIF4) a subscris actiuni de 3,19 milioane lei in cadrul majorarii capitalului social al producatorului de mortar Mindo Dorohoi (MINO), unde SIF4 este actionar majoritar, cu o detinere de 94,26%, a anuntat vineri societatea de investitii financiare, potrivit NewsIn.
SIF Muntenia a decis in urma cu doua luni majorarea capitalului Mindo cu 3,38 milioane lei, pana la 9,42 milioane lei, pentru retehnologizare, in scopul dezvoltarii capacitatii de productie.

Actiunile Mindo Dorohoi se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul MINO. Compania are o valoare de piata de 11,48 milioane lei, potrivit cotatiei de 0,19 lei/actiune, stabilita in sedinta de tranzactionare din 13 mai.

Societatea de investitii SIF Muntenia a obtinut un profit net de numai 116.300 lei, in primele trei luni ale acestui an, in scadere dramatica fata cel din perioada similara a anului trecut, care se cifrase la 20,82 milioane lei.

Titlurile SIF Muntenia se tranzactioneaza la prima categorie a BVB, sub simbolul SIF4. Capitalizarea societatii de investitii este de 556,85 milioane lei (131,71 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,69 lei, stabilita in sedinta de vineri a Bursei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
SIF4 transfera pe AeRO un producator de materiale de constructi
Setari Cookie-uri