Compania Teraplast, furnizor de solutii si sisteme integrate in domeniul instalatiilor si constructiilor, a investit 2 milioane de euro in extinderea cu 60% a capacitatii fabricii de profile pentru tamplarie din Parcul Industrial de la Saratel, informeaza un comunicat remis Bursei de Valori.

Pentru realizarea acestei cresteri de capacitate, compania a suplimentat bugetul de investitii aferent anului 2009.

In noua fabrica de la Saratel, Teraplast produce profile de tamplarie cu 4 si 5 camere, exclusiv ecologice, iar in acest moment se afla in probe tehnologice si sistemul de 6 camere (70 mm).

“Piata romaneasca de profile pentru tamplarie a generat noi oportunitati de extindere in acest an de criza, deoarece, conform informatiilor pe care le detinem, valoarea importurilor a scazut cu aproximativ 54% in primele sase luni ale anului lasand locul producatorilor autohtoni. In acest context si ca urmare a cresterii cererii am decis sa investim in extinderea capacitatilor de productie”, a declarat Florin Urite (foto), director general Teraplast.

Teraplast a relocat productia de profile, din Bistrita in Parcul Industrial de la Saratel, la inceputul anului 2009, investitia in relocare si in noile utilaje de productie cifrandu-se la 2 milioane de euro.

Productia de profile (constructii si tamplarie) se realizeaza in cadrul fabricii de produse PVC, care are o suprafata totala de 1,24 hectare si care a fost finalizata in luna octombrie 2008. In aceeasi locatie se realizeaza si productia de teava PVC.

“Prin extinderea gamei de profile, dar si prin dezvoltarea logistica a acestei divizii vom putea accesa o piata mult mai extinsa. Strategia noastra pe acest segment prevede, pe langa pozitionarea cat mai buna pe plan local, si intrarea pe pietele din Europa Centrala si de Est, astfel incat in 2010 aproximativ 15% din productie sa fie pentru export”, a continuat Urite.

Pentru 2009 compania Teraplast si-a bugetat investitii de aproximativ 15, 75 milioane lei, valoare la care se adauga investitiile demarate in 2008 si care se vor finaliza in decursul anului 2009.

Aceste investitii aflate in derulare inca de anul trecut vor necesita un efort financiar suplimentar, de peste 15 milioane lei, in 2009, astfel ca anul acesta compania Teraplast are in desfasurare investitii totale de 30,79 milioane lei.

Teraplast se asteapta sa inregistreze un profit net de 16,23 milioane lei (3,82 milioane euro) in acest an, in scadere cu 16% fata de cel din 2008 si prevede venituri totale de 218,2 milioane lei, usor mai ridicate.

Firma Teraplast face parte din grupul cu acelasi nume, care mai include subsidiarele Plastsistem si Politub. Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania, Plastsistem produce panouri sandwich si structuri metalice pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub produce tuburi din polietilena pentru retelele de gaz si apa.

Principala companie a grupului, Teraplast SA, este listata la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) sub simbolul TRP si, potrivit ultimei cotatii, de 0,3480 lei, valoarea de piata a societatii se ridica la 103,66 milioane lei (24,74 milioane euro).

Citeste un interviu cu Florin Urtie, seful Teraplast.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si