OTP Asset Management a atras 8,71 milioane lei in urma ofertei publice initiale a fondului OTP Green Energy, operatiunea finalizandu-se cu succes, in conditiile in care suma minima care ar fi trebuit atrasa era de 6 milioane lei.
Astfel, investitorii au subscris 43.583 de unitati de fond, din cele 40.000 de unitati oferite spre vanzare de catre OTP Asset Management, potrivit lui Adi Lupsan, directorul adjunct al casei de brokeraj Intercapital Invest, citat de NewsIn.

Lupsan a fost cel care a intermediat oferta.

Unitatile de fond au putut fi subscrise la un pret de 202 lei, din care 200 lei reprezinta valoarea nominala a unei unitati de fond, iar 2 lei a fost comisionul de subscriere perceput de administratorul fondului.

Oferta fondului cu capital garantat OTP Green Energy s-a incheiat pe 2 decembrie, iar OTP Asset Management trebuia sa atraga cel putin 6 milioane lei pentru a declara oferta un succes, ceea ce va permite listarea fondului la Bursa.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a inregistrat fondul inchis de investitii OTP Green Energy la sfarsitul lunii octombrie, acest vehicul de investitii fiind o premiera pentru piata de capital romaneasca, intrucat investeste in actiuni din sectorul energiei regenerabile.

Fondul va reflecta performanta indicelui ERIXP (European Renewable Energy Index Price return), care este caclulat pe baza pretului actiunilor celor mai importante companii europene din sectorul energiei regenerabile: energia geotermala, biomasa, energia valurilor, energia solara, cea hidro si cea eoliana.

Fiecare componenta va avea o pondere de cel putin 5% in cosul indicelui, iar ponderea va fi stabilita conform capitalizarii bursiere. Indicele este revizuit trimestrial din punct de vedere al ponderilor companiilor existente, iar semestrial va fi revizuita componenta indicelui.

Perioada de subscriere la OTP Green Energy a fost de 20 de zile lucratoare, iar oferta a fost intermediata de Intercapital Invest, casa de brokeraj care a adus pe Bursa si primul fond de investitii cu capital garantat de pe piata de capital romaneasca, OTP WiseRO, fond care reflecta performanta unui grup de actiuni din componenta indicelui american S&P500.

OTP Asset Management este al cincilea administrator de fonduri de pe piata locala, cu o cota de 4,9% si active de 103,6 milioane lei, la sfarsitul lunii august.

Pentru acest an, OTP Asset Management mizeaza pe active de 120 milioane lei, dar presedintele administratorului de fonduri nu exclude atingerea unui nivel de 130-150 milioane lei, in contextul cresterii puternice a activelor fondurilor monetare si a evolutiei pozitive a pietei de capital.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri