Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu a primit decizia CNVM de autorizare a pietei reglementate la vedere, a anuntat institutia. Piata spot va fi lansata oficial pe 22 ianuarie 2010.
In acest sens a fost aprobat si Regulamentul nr. 6 privind organizarea, functionarea si tranzactionarea in cadrul pietei reglementate la vedere administrata de societate.

In acelasi timp C.N.V.M. a mai transmis Bursei din Sibiu Atestatul cu nr. 223/14.12.2009 privind confirmarea calitatii de operator de sistem a BMFM si inscrierea Bursei in Registrul C.N.V.M. sectiunea 12, Operatori de sistem.

De asemenea, Bursa sibiana a mai primit decizia privind aprobarea constituirii si administrarii de catre S.C Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri S.A, in calitate de operator de sistem, a sistemului alternativ de tranzactionare, in acest sens fiind aprobat si Regulamentul nr. 7 privind organizarea, functionarea si tranzactionarea in cadrul sistemului alternativ de tranzactionare administrat de societate.

„Primirea tuturor autorizatiilor necesare din partea CNVM si a BNR pentru piata spot, pentru sistemului alternativ de tranzactionare si pentru Depozitarul Sibex reprezinta incununarea efortului pe care l-am depus in ultimul an pentru reusita acestor proiecte. Este un urias pas inainte pentru piata autohtona de capital prin noile oportunitati pe care le vom oferi pe de-o parte companiilor, iar pe de alta intermediarilor si investitorilor, tinand cont de proiectele de colaborare cu Bursa din Varsovia pentru listarile duble. Bursa din Sibiu va intra astfel intr-o noua etapa a existentei sale, tintind, pe langa statutul de lider autoritar pe care il detine sub aspectul tranzactiilor cu derivate, si statutul de lider sub aspectul tranzactiilor spot, devenind una din bursele performante la nivel european” a declarat Teodor Ancuta, presedinte-director general al Bursei din Sibiu.

Aceste decizii vin la doar cateva zile dupa ce, in sedinta din data de 10.12.2009 a Consiliului de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei, a fost aprobata acordarea autorizatiei de functionare a S.C. Depozitarul Sibex S.A.
Retail jobs
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Pie╚Ťe de capital »Setari Cookie-uri