Marile burse europene, in crestere

Marile burse ale continentului care au fost deschise luni au inchis sedinta in crestere, in linie cu evolutia de pe Wall Street, sustinute de anumiti indicatori pozitivi din Asia si SUA, precum si de scumpirea petrolului.
Indicele DAX, al principalelor titluri listate la bursa din Frankfurt, a inchis in urcare cu 0,75%, pana la 6.002,12 puncte (depasind pragul de 6.000 puncte pentru prima data dupa septembrie 2008), in timp ce indicele CAC 40, al pietei din Paris, a castigat 0,88%, pana la 3.947,15 puncte. Piata din Londra a fost inchisa luni pentru Boxing Day, scrie NewsIn.

Pretul petrolului a urcat luni, la deschiderea pietei din SUA, la un nivel maxim al ultimelor sapte saptamani, de peste 79 dolari/baril, in conditiile in care temperaturile scazute din Statele Unite si semnele pozitive legate de situatia economiei Chinei sustin cererea. La acestea se adauga noua disputa energetica dintre Rusia si Ucraina.

In jurul orei 18:30, piata din SUA era si ea pe verde: Dow Jones castiga 0,13%, indicele compozit Nasdaq, dominat de titluri din sectorul tehnologic, crestea cu 0,20%, iar indicele mai extins Standard & Poor's 500 avansa cu 0,07%.

In lipsa unor indicatori importanti, piata americana a fost sustinuta de informatii pozitive legate de companiile de retail, care inregistreaza vanzari peste estimari in perioada Sarbatorilor, potrivit unor date preliminare, citate de Wall Street Journal.

Astfel, vanzarile de retail din SUA au crescut cu 3,6% intre 1 noiembrie si 24 decembrie 2009, comparativ cu o scadere de 2,3% in aceeasi perioada din 2008, arata datele MasterCard Advisors' SpendingPulse.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri