De asemenea, singurul broker roman listat la Bursa de Valori Bucuresti anunta ca intentioneaza sa listeze la Sibiu mai multe companii la care sunt actionari majoritari.

„Oportunitatea dublei listari, la Bursa de Valori Bucuresti si la Bursa din Varsovia, este extrem de interesanta pentru SSIF Broker, intrucat ar putea creste notorietatea companiei, dar si atractivitatea acesteia pentru investitori. De aceea, exploatarea acestei oportunitati si listarea la Bursa din Varsovia va constitui in viitorul apropiat o prioritate atat pentru Consiliul de Administratie SSIF Broker, cat si pentru conducerea executiva a companiei. De asemenea, SSIF Broker are in vedere listarea la Sibex a unor companii din portofoliul societatii la care suntem actionari principali”, a declarat Anton Ionescu, presedintele SSIF Broker.

La sfarsitul saptamanii trecute, la Sibiu a avut loc aniversarea a 15 ani de activitate a Bursei Monetar Financiare si de Marfuri Sibiu (Sibex), lansarea pietei spot si listarea pe propria platforma.

In prima zi de tranzactionare, actiunile Sibex (SBX) au crescut de la 1 leu la circa 3 lei. Oficialii SSIF Broker Cluj au informat ca aceasta apreciere a crescut valoarea detinerilor de 6,6% din capitalul operatorului din Sibiu cu aproximativ 1 milion de euro.


Citeste un mini-interviu cu seful bursei din Varsovia.