Bursa de la Sibiu Sibex lanseaza din 1 martie contractele futures pe indicele american Dow Jonews Industrial Average, denominat in dolari, potrivit unui comunicat remis de institutie.
Noul instrument va avea simbolul DEDJIA_USD, scadente trimestriale de pana la 12 luni, iar marimea obiectului contractului este de 1dolar x valoarea indicelui in puncte, pasul de tranzactionare fiind de 1dolar.

Comisionul de tranzactionare cumulat al Sibex si al Casei Romane de Compensare pentru un contract este de un dolar. Programul de tranzactionare este acelasi, respectiv 09.45-17.00, cu o perioada de presesiune de 30 de minute incepand cu 09.15.

Ieri, Bursa a anuntat ca doreste sa prelungeasca programul de tranzactionare pentru contractele futures pe indicele american Dow Jonews Industrial Average, denominat in lei – DEDJIA_RON, pana la ora 19.00.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a avizat aceasta schimbare de program, consiliul de administratie al bursei a hotarat consultarea brokerilor in perioada 1-5 martie, urmand ca dupa analizarea rezultatelor sa se ia o hotararire in acest sens.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri