Cinci firme solicita in instanta declansarea procedurii de insolventa pentru compania de foraj petrolier Dafora Medias (DAFR) pentru datorii de 580.000 lei (142.450 euro), potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
“Precizam ca societatea nu se afla in stare de insolventa si ca aceasta este o situatie cu care se confrunta multe societati in aceasta perioada, cererea de declansare a procedurii insolventei fiind folosita de catre creditori ca o metoda de recuperare a creantelor si totodata de hartuire”, afirma reprezentantii Dafora.

Firmele care solicita declansarea acestei proceduri sunt Hexadome Construct, Media City Construction, Gaboni Construct, Geosond SA si Unify Co. Ltd.

Compania considera ca cererile vor fi cu siguranta respinse de instantele de judecata, nefiind indeplinite conditiile legale pentru admiterea lor.

“Sumele solicitate si mentionate au un cuantum relativ redus, comparand aceste sume cu capitalul social al societatii in suma de 97,3 milioane lei si valoarea activelor imobilizate la 30 iunie 2009 de 320,6 milioane lei”, se indica in comunicat.

Dafora a inregistrat in 2009 un profit de doua ori mai mic, de 1,4 milioane lei, in timp ce afaceri s-au comprimat cu 45%, pana la 162,5 milioane lei. Societatea este controlata de catre omul de afaceri Gheorghe Calburean, in proportie de 48,58%.

Valoarea de piata este de 153,82 milioane lei (37,7 mil. euro), conform ultimului pret de 0,158 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Contractul cu Bechtel risca sa bage CNAIR in insolventa