Bursa de Valori Bucuresti a prezentat astazi proiectul unui nou sistem alternativ de tranzactionare, denumit CAN, care a primit deja acordul de principiu al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.
Sistemul va cuprinde trei mari sectiuni. In prima categorie, titluri de capital, se vor tranzactiona actiuni si obligatiuni ce nu se califica pentru piata reglementata a BVB.

Categoria a doua este pentru instrumente financiare admise la tranzactionare pe o alta piata reglementata din Uniunea Europeana – aici brokerii activi pe alte piete vor putea sa publice cotatii de vanzare si cumparare pe aceasta categorie, pe emitenti tranzactionati la alta bursa.

Cea de-a treia categorie este New Market, unde vor fi listate societati noi, start-up-uri sau companii delistate anterior. Reprezentantii BVB au explicat ca la aceasta categorie este posibila chiar tranzactionarea Fondului Proprietatea, evitand sa explice daca au fost deja purtate discutii in acest sens.

“Noul sistem va oferi acces la finantare si tranzactionare mai multor categorii de companii, pe o piata mai relaxata. Speram ca in timp firmele romanesti sa isi dea seama de beneficiul listarii la bursa si sa intre pe acest sistem”, a declarat Stere Farmache (foto), presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Proiectul a primit acordul de principiu al CNVM, urmand ca saptamana urmatoare sa se primeasca si un aviz oficial.

“Comisia a luat act de documentele depuse de Bursa, a avut loc o prima runda de analize si in principiu suntem de acord. Exista cateva mici inadvertente tehnice pe care le vom rezolva in cel mai scurt timp posibil. Ma bucur ca apar instrumente si sisteme noi, desi acest lucru trebuia facut de mai mult timp”, a declarat Bogdan Chetreanu, comisar CNVM.

Oficialii BVB nu au dat un termen - limita pentru implementarea acestui proiect, pentru ca imediat dupa acordul oficial al CNVM va incepe o campanie de promovare in randul companiilor si de atragere a potentialilor emitenti ai sistemului CAN.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri