Pretul unei actiuni emise de Fondul Proprietatea a fost evaluat de Intercapital Invest la 0,7132 lei, potrivit unui raport realizat la inceputul acestui an, ceea ce ar conduce la o capitalizare a companiei de 2,5 miliarde euro, a explicat Adi Lupsan, in cadrul conferintei "Maturizarea pietei de capital" organizata de wall-street.ro si Intercapital Invest.

Adi Lupsan a descris care ar fi, in prezent, impactul Fondului Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti, prin comparatie cu actiunile celor cinci societati de investitii financiare (SIF).

"Fondul Proprietatea ar avea o capitalizare de circa 2,5 miliarde euro, iar cele 5 societati de investitii financiare aveau la sfarsitul lui martie o capitalizare de 1,1 miliarde euro. Practic, vorbim de o capitalizare mai mare cu 127%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni SIF este situata intre 1,5 - 2,5 milioane euro si reprezinta in medie 25-40% din valoarea tranzactiilor de la BVB. Nu vreau sa ma gandesc cum ar arata bursa romaneasca daca nu am avea SIF-urile", a declarat Adi Lupsan.

Cele cinci societati de investitii financiare sunt: SIF1 - Bancat Crisana, SIF2 - Moldova, SIF3 - Transilvania, SIF4 - Muntenia si SIF5 - Oltenia.

"Daca astazi s-ar face tranzactii cu actiuni Fondul Proprietatea, atunci lichiditatea ar crestere cu cel putin 50% cu usurinta, iar valoarea tranzactiilor cu aceste actiuni s-au situata intre 3,4 - 5,7 milioane euro pe zi", a subliniat directorul adjunct al Intercapital Invest.

Lupsan, Intercapital: 5 raspunsuri despre piata de capital