CBOE Holding Inc., detinatorul bursei de optiuni Chicago Board Options Exchange, a depus documentatia necesara pentru listarea propriilor actiuni la arbitrul pietei de capital americane, SEC, si se asteapta sa atraga in oferta publica initiala 292 milioane dolari, scrie Bloomberg.

Bursa se asteapta un vot favorabil din partea membrilor administratorilor pentru a demara operatiunea de transformare a numarului de voturi in actiuni dematerializate.

CBOE va scoate la vanzare 9,6 milioane de actiuni, in timp ce brokerii si membrii bursei vor ceda 2,1 milioane de actiuni. Oferta va fi intermediata de Goldman Sachs & Co, iar pretul minim de vanzare este estimat la 25 dolari/actiune.

In urma ofertei, CBOE are o valoare de piata de 3 miliarde dolari, potrivit calculelor realizate de Jennifer Radman, manager asociat la firmele de investitii Urbana Corp si Caldwell Financial LTD, membrii in consiliul bursei.

NYSE Euronext si Nasdaq OMX Group Inc, cei mai mari proprietari de burse de actiuni din Statele Unite, sunt evaluate la 7,51 miliarde dolari, respectiv 3,97 miliarde dolari. CME Group Inc, proprietarul celei mai mari burse de futures din lume, are o capitalizare de 20,4 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cine i-ar putea lua locul lui Elon Musk la Tesla