Actionarii Alro Slatina (ALR) au aprobat contractarea unui credit in valoare de circa 180 milioane dolari de la Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) cu scopul de a refinanta cea mai mare parte a datoriilor, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

“Contractul are o componenta de imprumut la termen pe 5 ani si o componenta de imprumut revolving pe un termen de 3 ani cu posibilitatea de extindere la 5 ani. O parte din imprumut este sindicalizat de catre Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare cu banci comerciale”, se mai indica in document.

Imprumutul va fi garantat cu ipoteci asupra bunurilor imobile ale companiei si cu garantii reale mobiliare avand o valoare totala de 216 milioane dolari.

Compania a obtinut un profit net de 50,52 milioane lei (12,2 mil. euro) in primul trimestru al anului, de 1,8 ori mai mare decat rezultatul din perioada similara din 2009

Compania are un capital social de 356,89 milioane lei, divizat in 713,78 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 0,50 lei. Actionarul majoritar al Alro este grupul Vimetco, inregistrat in Olanda, controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitski. Vimetco detine 84,19% din Alro.

Alro Slatina are o valoare de piata de 2,09 miliarde lei (0,49 mld. euro), potrivit cotatiei de 2,93 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
FTSE confirmă că România este pe cale să fie inclusă în indicii FTSE
Setari Cookie-uri