Tranzactie pe BRM: Astalrom a cumparat motorina de la Oscar Downstream

Astalrom Calarasi achizitionat 7.000 tone de motorina Euro 5 de la Oscar Downstream, printr-o tranzactie de 17,25 milioane lei efectuata la 4 august la Bursa Romana de Marfuri (BRM), transmite Mediafax.

Potrivit BRM, aceasta a fost cea mai mare cantitate de motorina Euro 5 achizitionata de o companie privata in sistem bursier.

Ordinele de vanzare au fost depuse de Rompetrol Downstream, Unicom Holding, Oscar Downstream, DG Petrol si OMV Petrom, iar preturile initiale s-au plasat intre 2.751,31 si 2.950 lei/tona.

"In urma licitatiei cu strigare care s-a desfasurat in ringul bursier, pretul a scazut, cifrandu-se, in final, la 2.464 lei/tona. Acest pret, solicitat de Oscar Downstream, a fost acceptat de Astalrom. Pretul este cu transport inclus, exclusiv acciza si TVA, iar conditia de livrare este «franco statie beneficiar», cu livrari esalonate saptamanal in perioada august 2010 - iulie 2011. Valoarea de tranzactionare s-a cifrat la 17,25 milioane lei", se arata intr-un comunicat al BRM.

In ringul produselor petroliere al BRM au fost inregistrate de la inceputul anului 114 tranzactii, cu o valoare totala de tranzactionare de 190 milioane lei, printre clienti numarandu-se CFR Calatori, Aeroportul International Henry Coanda, Metrorex, Autoritatea Nationala a Vamilor sau CNADNR.

BRM a fost infiintata in 1992 si administreaza doua piete, la disponibil si cea a licitatiilor.

Firma Oscar Downstream, cu activitati pe piata produselor petroliere, este inregistrata in localitatea Magurele, din judetul Ilfov, si este detinuta in proportie de 95% de Redspectrum Management Limited, din Cipru.

Astalrom Calarasi, fosta SUGCT (Societatea de Utilaj Greu pentru Constructii si Transporturi), este controlata de grupul italian de constructii Astaldi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri