Azomures vrea sa ia credite de 85 mil. dolari pentru un proiect de investitii

Consiliul de administratie al Azomures (AZO) propune actionarilor aprobarea contractarii unui credit de 85 milioane dolari pentru implementarea unui proiect de investitii, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

In cadrul proiectului, al carui cost este estimat la 115 milioane dolari, Azomures va asigura din surse proprii 30 milioane dolari. Proiectul de investitii consta in modernizarea a celor doua instalatii de amoniac si a celei de uree ale societatii.

Imprumuturile vor fi garantate cu garantii reale asupra utilajelor si echipamentelor, ipoteci asupra imobilelor societatii.

Cea mai recenta investitie realizata la combinatul chimic din Targu Mures este de 2 milioane euro, pentru noi linii tehnologice de ambalare a produselor.

Azomures are un capital social de 52,6 milioane lei, impartit in 526 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Actionarul majoritar al companiei este Eurofert Investments LLC New Castle USA, fond de investitii detinut de Transworld Fertilizers Holding Luxemburg, cu o detinere de 56,82%. De asemenea, Azomures Holdings LLC Wilmington USA are 19,05% din actiuni.

Capitalizarea companiei este de 254,6 milioane lei (59,6 mil. euro), conform ultimei cotatii de 0,484 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri