Administratorii Amonil au decis saptamana trecuta sa renegocieze contractual de management, prestari servicii si exploatare, precum si pe cel de inchiriere a liniilor de productie incheiat cu Chemas.

Pe 18 octombrie, Amonil informa ca mai multi angajati ai combinatului au renuntat la contractele de munca individuale pentru a se angaja la Chemgas.

Firma Chemgas Holding Corporation a cumparat linia de productie si mai multe active ale Amonil, in octombrie 2009, intr-o licitatie pentru executarea silita, ceruta tot de Chemgas, care detinea o creanta asupra companiei din Slobozia. Ulterior, Amonil a inchiriat de la Chemgas activele respective pentru continuarea activitatii si plateste o chirie lunara de 550.000 de lei, plus TVA.

Citeste si:

Chemgas Holding Corporation a fost infiintata in ianuarie 2009 si este controlata in proportie de 99% de Riverside Development Limited, inregistrata in Insulele Belize, iar o persoana fizica, Sebastian Ionescu, are 1% din capital.

Amonil este detinut indirect de grupul InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae. InterAgro mai are inca cinci combinate chimice, respectiv Donau Chem Turnu Magurele, Amurco Bacau, Gaproco Piatra Neamt, Nitroporos Fagaras si Viromet Victoria.