“Au existat acum cativa ani, inainte ca piata din Varsovia sa fie asa de dezvoltata, companii poloneze care au preferat sa se listeze pe bursa din Frankfurt, iar dupa un an s-au intors pe piata de origine. Astfel recomand companiilor romanesti sa incerce sa se listeze pe piata de capital din Romania si apoi sa se uite la alte piete dezvoltate”, a declarat Stere Farmache, presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Adrian Lupsan (foto), director adjunct la Intercapital Invest, a afirmat ca a existat o companie care a preferat sa se listeze pe piata din Londra (A&D Pharma, n.r.) in defavoarea Bursei de Valori Bucuresti si nu se bucura de interesul investitorilor.

“Daca o companie vrea anvergura o compania care s-a listat pe piata locala o poate face apo prin listarea si pe o alta piata, mai dezvoltata”, a mai precizat reprezentantul Intercapital.

“Experienta ne dovedeste faptul ca listarea pe piata de capital autohtona este cel mai bun pas, deoarece aici este cunoscuta, aici are clientii si isi poate crea interes pentru investitori, iar ulterior dupa ce a atras investitori se poate lista si pe alte piete”, apreciaza Anca Dumitru, director general adjunct al BVB.