Banca Transilvania amana pentru 2011 listarea la bursa din Viena

Banca Transilvania (TLV) a amanat pentru anul viitor planurile de a vinde titluri pe bursa de la Viena, din cauza contestarii acestora in justitie de catre actionarul SIF Banat - Crisana (SIF1), a declarat directorul general al bancii, Robert Rekkers, intr-un interviu acordat Bloomberg.

Banca se va concentra pe o majorare de capital de 392 milioane de lei, aprobata in aprilie de Adunarea Generala a Actionarilor, a adaugat el.

"Am amanat vanzarea de actiuni pe bursa de la Viena pentru anul urmator din cauza problemelor in justitie cu SIF Banat - Crisana. Acum vrem sa finalizam majorarea de capital, dupa care vom continua cu vanzarea de actiuni anul urmator", a spus Rekkers, citat de Mediafax.

Actionarii bancii au aprobat in aprilie majorarea capitalului cu 391,5 milioane lei, respectiv cu 36%, la 1,47 miliarde lei, prin capitalizarea rezervelor, prime de emisiune si aport in numerar. Operatiunea se va realiza prin capitalizarea rezervelor in suma de 173,9 milioane lei, utilizarea primelor de emisiune in valoare de 97,6 milioane lei si prin aporturi in numerar de 120 milioane lei.

BT va anunta, probabil, pana la sfarsitul acestei saptamani suma subscrisa de actionari in cadrul majorarii de capital prin aport in numerar, a declarat Rekkers.

In aprilie, actionarii bancii au aprobat si listarea institutiei de credit la Bursa de Valori din Viena, titlurile bancii urmand sa fie tranzactionate concomitent la Bursa de Valori Bucuresti si pe piata din Austria.

SIF Banat - Crisana a dat in judecata Banca Transilvania, cerand anularea tuturor deciziilor Adunarii Generale a Actionarilor din luna aprilie, respectiv listarea bancii pe bursa de la Viena si majorarea capitalului cu 391,5 milioane lei.

Potrivit celor mai recente raportari, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare detine 15% din actiunile Bancii Transilvania, Bank of Cyprus are aproape 10%, iar presedintele CA al BT, Horia Ciorcila, are 4,87% din titluri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri