Un grup de actionari minoritari ai A&D Pharma, cel mai mare retailer farmaceutic din Romania, este impotriva delistarii actiunilor de la London Stock Exchange, anuntata de holdingul olandez pe 17 decembrie 2010, scrie Mediafax.

Grupul de detinatori de certificate globale de depozit, reprezentand actiuni ordinare ale companiei, a informat conducerea, printr-o scrisoare, ca operatiunea este in detrimentul intereselor actionarilor minoritari.

Acesti actionari isi rezerva dreptul sa initieze proceduri juridice la Curtea de Apel din Amsterdam, pentru a impiedica delistarea titlurilor, in cazul in care compania nu retragere propunerea, se arata intr-un comunicat transmis bursei din Londra.

Conducerea A&D Pharma considera ca delistarea este in interesul companiei si actionarilor acesteia si respinge argumentele detinatorilor de certificate globale de depozit.

Pe 17 decembrie, A&D Pharma a anuntat ca a convocat, pentru 31 ianuarie, o adunare generala extraordinara a actionarilor, pentru aprobarea delistarii. Decizia de retragere a actiunilor de la tranzactionare a fost luata la patru ani dupa ce compania s-a listat pe piata principala a bursei din Londra. La acel moment, compania era evaluata la 400 milioane euro. In prezent, valoarea companiei este de 190 milioane euro.

Oficialii Bursei de Valori Bucuresti si-au exprimat intentia de a discuta cu A&D Pharma despre o posibila listare pe piata romaneasca.

Dupa ce la jumatatea anului oficialii A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic de pe piata locala, au anuntat ca iau in calcul varianta delistarii de la Londra, compania a anuntat recent ca ultima zi de tranzactionare va fi pe 28 februarie 2011.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Manolescu, OTP AM: La câți bani se tipăresc, pe termen mediu-lung rămân optimist
Setari Cookie-uri