Grupul de detinatori de certificate globale de depozit, reprezentand actiuni ordinare ale companiei, a informat conducerea, printr-o scrisoare, ca operatiunea este in detrimentul intereselor actionarilor minoritari.

Acesti actionari isi rezerva dreptul sa initieze proceduri juridice la Curtea de Apel din Amsterdam, pentru a impiedica delistarea titlurilor, in cazul in care compania nu retragere propunerea, se arata intr-un comunicat transmis bursei din Londra.

Conducerea A&D Pharma considera ca delistarea este in interesul companiei si actionarilor acesteia si respinge argumentele detinatorilor de certificate globale de depozit.

Pe 17 decembrie, A&D Pharma a anuntat ca a convocat, pentru 31 ianuarie, o adunare generala extraordinara a actionarilor, pentru aprobarea delistarii. Decizia de retragere a actiunilor de la tranzactionare a fost luata la patru ani dupa ce compania s-a listat pe piata principala a bursei din Londra. La acel moment, compania era evaluata la 400 milioane euro. In prezent, valoarea companiei este de 190 milioane euro.

Citeste si:

Oficialii Bursei de Valori Bucuresti si-au exprimat intentia de a discuta cu A&D Pharma despre o posibila listare pe piata romaneasca.

Dupa ce la jumatatea anului oficialii A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic de pe piata locala, au anuntat ca iau in calcul varianta delistarii de la Londra, compania a anuntat recent ca ultima zi de tranzactionare va fi pe 28 februarie 2011.