Bursa de Valori Bucuresti spera ca listarea Fodului Proprietatea poate marca readucerea interesului investitorilor straini in piata romaneasca, dupa o perioada provocatoare pentru bursa locala, scrie cotidianul Financial Times (FT).
Listarea Fondului Proprietatea de saptamana trecuta ofera investitorilor posibilitatea de a investi in acest emitent, ce detine participatii importante la o serie de companii listate si nelistate, majoritatea din domeniul energiei.

„Multe fonduri importante intreaba de FP si se uita la Bursa de Valori Bucuresti, din ce in ce mai mult. In comparatie cu anul trecut, vor fi mai multi bani in piata. Si este doar un prim pas in acest an, avem planuri importante”, a declarat Valentin Ionescu, directorul general al BVB, pentru Financial Times.

Cotidianul mai scrie si despre introducerea la BVB a conturilor globale si a short-selling-ului.

CEO-ul Bursei este constient de faptul ca cea mai importanta provocare este de a face orice este posibil pentru cresterea lichiditatii, potrivit FT. De asemenea, el vrea sa atraga mai mult investitori straini, care in prezent reprezinta aproximativ 40% din totalul operatiunilor.

Ionescu a mai spus ca intentioneaza sa extinda noile reguli de tranzactionare pentru toate companiile listate la Bucuresti si ca Bursa va lansa ETF-uri si REIT’s uri.

Financial Times mai scrie despre planurile BVB si Sibex de a relua procesul de fuziune, care a mai avut o tentativa in 2006 dar si despre rezistenta bursei in fata proceselor de extindere a marilor burse regionale.

„Cred ca pentru moment, datorita potentialului pe care il avem, putem continua pe cont propriu in incercarea de a creste valoarea pietei romanesti si poate, pe viitor, putem vorbi cu parteneri importanti. In prezent, avem loc sa ne dezvoltam singuri”, a mai spus Ionescu.

CEO-ul bursei a explicat ca Romania este a doua tara din regiune ca numar de locuitori, dupa Polonia, dar nu in ceea ce priveste dezvoltarea pietei de capital. „Daca planurile noastre vor merge mai departe, cred ca locul nostru este undeva intre bursa din Praga si cea din Varsovia, in termeni de volume”, a expus Ionescu planul BVB pentru urmatorii 2-3 ani.

Citeste si De ce 2011 va fi un an crucial pentru piata de capital: INTERVIU cu seful Bursei
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri