Actionarii au decis: Depozitarul Central se muta in sediul BVB

Actionarii Depzoitarului Central au aprobat, cu majoritatea voturilor, mutarea sediului in aceesi cladire in care se afla si Bursa de Valori Bucuresti, Casa de Compensare si Fondul de Compensare a Investitorilor, a declarat pentru wall-street.ro directorul BVB, Valentin Ionescu (foto).

Actionarii Depozitarului Central au aprobat, cu majoritatea voturilor, mutarea sediului in aceesi cladire in care se afla si Bursa de Valori Bucuresti, Casa de Compensare si Fondul de Compensare a Investitorilor, a declarat pentru wall-street.ro directorul BVB, Valentin Ionescu.

Pregatirile mutarii vor dupa aproximativ doua luni iar mutarea efectiva se va face intr-un sfarsit de saptamana, pentru a nu afecta in vreun fel activitatile cotidiene.

„Mutarea Depozitarului va duce la o serie de economii in bugetul grupului financiar BVB, dar nu acesta a fost motivul cel mai important”, a explicat Valentin Ionescu.

Printre argumentele deciziei de mutare a sediului Depozitarului Central in cladirea IBC Modern, Bulevardul Carol I nr 34 – 36 (zona Biserica Armeneasca) a avut la baza mai multe considerente legate de eficientizarea activitatii grupului si imbunatatirea comunicarii.

Astfel, se urmareste o mai stransa colaborare la nivelul grupului BVB, eficienta operationala si economica, prin comasarea resurselor umane, financiare, de IT ale tuturor companiilor din grup, reducerea costurilor totale.

„Mutarea va duce la o coordonare mai buna in grup la nivel de politici de acizitii, IT, promovare si marketing, dezvoltare de noi proiecte comune. De asemenea, se va creste eficienta tuturor entitatilor din grup in lucrul cu investitorii, intermediarii si participantii. Reunirea tuturor companiilor din grupul BVB intr-un sediu comun va ajuta si la cresterea vizibilitatii si notorietatii si la identificarea pietei de capital cu o locatie unica – lucru ce va ajuta la sustinerea brandului”, a mai spusIonescu.

Un alt motiv al mutarii Depozitarului a fost si necesitatea modernizarii actualei locatii, aflata pe Str. Fagaras, Nr. 25, zona Gara de Nord.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri