Persoanele angajate in piata de capital pot accesa cursuri si semninarii gratuite, organizate in cadrul proiectului de formare profesionala, finantat din fonduri europene, “Imbunatatirea aptitudinilor antreprenoriale pentru angajatii din domeniul valorilor mobiliare”, de Asociatia Brokerilor.

Asociatia Brokerilor a accesat fonduri europene nerambursabile de 1,5 milioane euro pentru formarea profesionala a angajatilor societatilor de intermediere si bancilor care sunt membri, primele cursuri fiind programate pentru luna iulie.

Cursurile vor fi gratuite pentru participanti, iar unele dintre acestea vor fi considerate ca si program de formare profesionala continua, conform Regulamentului CNVM nr.12/2010, a anuntat Asociatia Brokerilor, printr-un comunicat.

Numarul locurilor in cadrul cursurilor si seminariilor este limitat, optiunile fiind luate in considerare in ordinea completarii chestionarului online mentionat anterior. Inscrierile se pot face pe site-ul Asociatiei Brokerilor.

Asociatia si-a propus sa organizeze 11 cursuri cu o tema deja stabilita, iar unul in functie de cerintele brokerilor. Cursurile vor fi organizate pentru maximum 1.000 de persoane, dintre care 30% pot fi femei, iar restul barbati.

Cursurile si seminariile incluse in proiect se vor desfasura in opt orase din tara : Bucuresti, Constanta, Brasov,Cluj-Napoca, Sibiu, Timisoara, Iasi si Craiova si vizeaza teme noi care nu au mai fost prezentate, pana acum, in cadrul programelor de pregatire puse la dispozitie de Asociatia Brokerilor.

Printre acestea se numara planificarea vanzarii, tehnici de negocire, management financiar si de risc al investitiilor, management resurse umane, comunicare, leadreship, produse de investitii folosite in alte state UE, conditii si tehnici de implementare in Romania, tendinte in cadrul legislativ european privind piata de capital.

Asociatia are 51 de membri, firme de brokeraj si banci, fata de 25 la infiintarea sa in ianuarie 1995.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Ministrul Fondurilor Europene: Riscam sa pierdem 300 de mil. de euro