Presedintele Traian Basescu, a declarat, vineri, la aniversarea Curtii de Conturi, ca economia Romaniei este inca blocata de problemele cu arieratele, achizitiile publice si gestionarea fondurilor europene, controlul anual al Curtii de Conturi fiind responsabil de a da indrumari si a crea obligatii de rezolvare.

”Romania are inca probleme in zone precum arieratele, in achizitii publice si in gestionarea fondurilor europene. Toate acestea sunt aspecte care blocheaza economia, iar controlul anual al Curtii de Conturi este de natura a da indrumari si a crea obligatii de rezolvare a acestui tip de probleme si, acolo unde e cazul, de recuperare a surselor financiare risipite”, a aratat Traian Basescu, potrivit Mediafax.

Potrivit presedintelui Romaniei, ”Curtea de Conturi joaca un rol esential in eliminarea economiei subterane, in utilizarea cu maxima eficienta si deplina transparenta a banului public”.

El a mai spus ca, pentru un progres semnificativ in imbunatatirea managementului financiar, este nevoie de un angajament ferm al tuturor organismelor implicate in gestionarea si auditul fondurilor publice si al celor europene.
”Subliniez ca sunt mult mai multe institutii care ar trebui sa ajute, sa impulsioneze gestionarea cu deplina corectitudine a banilor publici, fie ca este vorba de bani de la buget sau bani primiti de la Uniunea Europeana”, a precizat Traian Basescu.

El a mentionat ca recomandarile sunt facute de Curtea de Conturi, insa ”raspunderea privind implementarea unui management eficient al fondurilor publice ramane in seama institutiilor”. ”Este esential ca recomandarile Curtii de Conturi sa devina prioritati in corectarea activitatii de cu un an in urma, pentru ca resursa financiara utilizata eventual ilegal sau fara respectarea normelor de utilzare a banilor publici sa fie recuperata”, a spus Traian Basescu.

Citeste si:
Boc: Proiectele UE vor fi finantate de la buget
Boc: Proiectele UE vor fi...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Scaderea investitiilor, accizele si taxa pe stalp au tras in jos PIB