Senatul a cheltuit in luna martie suma de 100.000 lei pentru deplasarile externe ale senatorilor, cea mai costisitoare fiind o vizita oficiala in Republica Chineza, care a costat Senatul 23.658 lei.

Discutiile pe tema costurilor deplasarilor externe au avut loc in Biroul Permanent al Senatului inca din luna martie, cand, in sedinta din data de 17 martie, chestorul Nicolae Moga (PSD) atragea atentia asupra faptului ca, in ritmul in care se aproba aceste deplasari in afara tarii, la diverse actiuni, in vara Senatul va ramane fara niciun ban, potrivit Mediafax.

“Am cheltuit pana la ora asta (martie - n.r.) cu 30% mai mult pentru deplasarile externe. In ritmul asta, va atentionez ca, la vara, nu mai avem niciun ban pentru deplasari externe”, spunea atunci chestorul PSD.

Potrivit situatiei cheltuielilor externe ale senatorilor in luna martie, suma totala a cheltuielilor cu deplasarile externe a ajuns la circa 99.000 de lei. Cea mai scumpa deplasare externa a fost a senatorului PSD Florea Voinea, membru in comisia de politica externa, in vizita oficiala in Republica Chineza, pentru care Senatul a platit peste 20.000 de lei.

Beneficii: diurna, cazare si transport

Astfel, totalul cheltuielilor a fost de 23.658,55 lei, din care 1.428,72 lei a reprezentat diurna oficialului, 653,77 lei cazarea si 21.576,06 lei, transportul. Urmatoarea deplasare externa din luna martie ca suma cheltuita a fost cea a senatorului PNL Marius Oprean care a participat, in perioada 15-21 martie, in calitate de secretar al Senatului, la cea de-a 130-a Adunare Interparlamentara desfasurata in Elvetia.

Pentru aceasta deplasare, Senatul Romaniei a platit 10.707,02 lei. Cazarea demnitarului roman a costat 6.625,48 de lei, diurna a fost 2.110,77 de lei, iar transportul 1.970,77 de lei. Si senatorul PDL Viorel Riceard Badea, vicepresedinte al comisiei pentru romanii de pretutindeni, a facut in luna martie patru deplasari externe, in Austria, Irlanda, Serbia si Italia, totalul cheltuielilor ajungand la aproximativ 16.700 de lei.

Participarea senatorului PNL Mircea Marius Banias, presedinte al comisiei pentru privatizare, la Forumul Crans Montana, din perioada 19-22 martie a costat Senatul 7.620,20 lei. Gabriela Cretu (PSD), membru in Comisia pentru afaceri europene, s-a deplasat in perioada 30 martie-1 aprilie la Londra, unde a participat la reuniunea interparlamentara "Parlamentele Nationale si Europa", deplasare care a costat 3.938 de lei.

Beni Oni Ardelean (PNL), secretar al Comisiei de politica externa, a participat, in perioada 27-29 martie, in Lituania, la Conferinta Internationala "Contributia Parlamentelor la Extinderea NATO". Potrivit informatiilor publicate pe site-ul Senatului, senatorul a cheltuit pe aceasta deplasare 3.132,55 lei.

Turul Europei

Au mai fost plecati in afara tarii vicepresedinte Senatului Ioan Chelaru (PSD), care a participat, in Italia, la Sesiunea plenara a Comisiei europene pentru democratie prin drept, deplasare care a costat 3.992,78 lei, Alexandru Cordos (PSD), membru in comisia de munca, care a fost in Suedia in perioada 19-21 martie, intr-o vizita oficiala, pentru care Senatul a platit 3.907,99 lei si Haralambie Vochitoiu (UNPR), care pentru aceeasi vizita in Suedia a cheltuit 3.881,32 lei.

Mihai Viorel Fifor (PSD), membru in comisia pentru administratie publica, s-a aflat in perioada 10-12 martie in Franta, la reuniunea Comisiei pentru cultura, stiinta si mediu. Aceasta deplasare a costat Senatul 4.551,95 lei.
Senatorul PSD Marian Vasiliev, membru in comisia pentru cultura, s-a deplasat in perioada 25-28 martie in Federatia Rusa, unde a participat la cea de-a 43-a reuniune a comisiei juridice si politice a Adunarii Parlamentare a Cooperarii Economice a Marii Negre. Deplasarea a costat 4.750,43 lei, din care 439,13 lei a reprezentat diurna, iar transportul, 4311,30 lei.

Presedintele comisiei pentru politica externa, Petru Filip, a fost plecat in Italia, in perioada 26-28 martie, intr-o vizita oficiala care a costat Senatul 3.404 lei. Lucian Iliescu (PNL), presedinte al comisiei economice, s-a deplasat in Grecia, in perioada 16-17 martie, la reuniunea presedintilor comisiilor pentru productie, comert si afaceri maritime, totalul cheltuielilor cu deplasarea fiind 2.517,53 lei. Colegul sau de la PC Cristian Danut a avut un total al cheltuielilor, pentru aceeasi deplasare, de 2.440,85 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri