Premierul Victor Ponta a avertizat asupra blocajului care se va simti in Bucuresti si in primariile de sector ca urmare a schimbarii majoritatii din Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

"In primul rand, imi pare rau pentru bucuresteni, pentru ca noi le-am cerut votul pentru Sorin Oprescu primar general, pentru primarii nostri de sector si pentru majoritatea USL. Acum, Blaga cu Iohannis au schimbat acest vot si parerea mea este ca asta nu va duce decat la un blocaj pentru Bucuresti si pentru toate unitatile administrativ-teritoriale, unde tandemul Blaga-Iohannis au schimbat vointa oamenilor exprimata la vot", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a aratat ca PSD se afla in opozitie in Bucuresti si in majoritatea oraselor la nivel administrativ local.

"Mi-e teama ca blocajul intre primarul general, votat de oameni cu o majoritate uriasa, si niste consilieri care, sincer, cred ca habar nu are nimeni cine sunt si cu ce se ocupa decat ca fac niste majoritati conjucturale va bloca Bucurestiul", a adaugat Ponta, amintind ca a mai existat o astfel de situatie in perioada 2000-2004.

In intervalul 2000-2004, primar general era insa Traian Basescu (PSD), iar majoritatea consilierilor PSD din Consiliul General al Municipiului Bucuresti s-a opus la numeroase proiecte ale acestuia.

Codrin Stefanescu vinde...
Citeste si: Codrin Stefanescu vinde Primariei cu 156 euro/mp un teren in Bucuresti

Consiliul General al Municipiului Bucuresti are, de luni, o noua majoritate, formata din reprezentantii PNL si PDL, plus trei consilieri de la PPDD cu care, potrivit consilierului Mircea Raicu (PDL), s-a discutat "ca persoane fizice". Noua majoritate a fost alcatuita cu prilejul sedintei de indata in care au fost alesi noii viceprimari ai Capitalei.


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Stocul speculativ de birouri din Piata Victoriei creste la 260.000 mp