Dezbaterile in dosarul ICA vor fi reluate astazi, de la ora 10.00, la Curtea de Apel Bucuresti (CAB), cand avocatii vor sustine pledoariile finale.

Procurorul a cerut, luni seara, pedepse mai mari pentru toti inculpatii si aplicarea legii mai favorabile in acest caz, si anume a noului Cod penal. In cazul lui Dan Voiculescu pedeapsa maxima prevazuta de noua lege penala este de 10 ani de inchisoare, anunta Mediafax.

La termenul de luni, avocatii inculpatilor au inaintat aproximativ 40 de cereri. Avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghita Mateut a cerut sa fie audiati seful statului, Traian Basescu, primar general la vremea faptelor incriminate, fostii ministri ai Agriculturii Ilie Sarbu si Dacian Ciolos, aceste cereri fiind respinse.

La fel s-a intamplat cu o solicitare privind audierea actualului ministru al Agriculturii, Daniel Constantin. Mateut a mai cerut recuzarea completului de judecata, pe motiv ca aceeasi judecatori care au pus sechestru pe bunurile fiicelor lui Dan Voiculescu au decis si in cazul contestatiei referitoare la aceasta masura, si aceasta solicitare fiind respinsa.

Presedintele completului de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) care judeca dosarul ICA, Camelia Bogdan, a aratat ca instanta a decis, pe 1 iulie, impunerea masurilor asiguratorii, iar contestatia nu putea fi facuta decat cu privire la modul de aplicare a sechestrului.

Citeste si:
Fiscul a confiscat 100.000 euro pentru prejudiciul lui Voiculescu
Fiscul a confiscat 100.000 de...

O alta solicitare a lui Mateut, de seizare a instantei supreme, Curtii Constitutionale si Curtii de Justitie a Uniunii Europene, a fost de asemenea respinsa. Si avocata Maria Vasii a cerut sesizarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene pentru lamuriri referitoare la sechestrul pus de instanta in acest dosar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Setari Cookie-uri