Iohannis a declarat ca face un apel catre toti oamenii care se considera de dreapta, inclusiv la Crin Antonescu, sa vina alaturi de el in competitia impotriva lui Victor Ponta, exprimandu-si dorinta de a castiga alegerile la "jumatate plus un vot".

Iohannis a fost intrebat cum vede solicitarea unor lideri ai PNL a in campania sa prezidentiala sa fie implicat fostul presedinte al partidului Crin Antonescu si Monica Macovei, pentru a-i creste sansele in turul doi.

"Da, apelul meu este la fel de valabil si pentru Crin Antonescu si pentru altii. Cine crede ca putem sa schimbam lucrurile impreuna, daca doreste, sa iasa in fata si sa o spuna (...) Eu fac un apel personal, prin dumneavoastra (a jurnalistilor, n.r.) catre fiecare alegator", a raspuns prezidentiabilul ACL.

El a mai spus ca este de parere ca Antonescu va raspunde apelului sau. "Acelor oameni care se considera de dreapta le spun sa vina alaturi de mine. Eu sunt reprezentantul dreptei romanesti, impotriva stangii neautentice, nereformate, corupte. Dar ii chem alaturi de mine si pe toti cei care pe 16 noiembrie cred ca se poate face o schimbare, ii chem sa facem impreuna aceasta schimbare", a declarat Iohannis.

El a sustinut ca deosebirea dintre el si Victor Ponta este cea dintre cele doua tipuri de Romanii. "Se pune intrebarea: care este diferenta intre mine si Victor Ponta? Eu ma angajez pentru o natiune care este respectata, o tara in care legile functioneaza, o Romanie a bunastarii si a locurilor de munca. Romania lui Victor Ponta este o Romanie a coruptiei si a minciunii, a scandalului in tara, a haosului si a dezorganizarii, si cum am vazut ieri a dispretului fata de diaspora romaneasca (...) Este din cale afara de jenant, sunt incapabili domnii Ponta & Co sa organizeze tara calumea, nici macar o zi de vot nu a putut sa organizeze", a declarat Iohannis.

Citeste si:

Presedintele PNL a fost intrebat ce anume ar trebui sa se intample ca el sa castige alegerile prezidentiale. "Trebuie sa se intample ceva foarte simplu, romanii trebuie sa-si dea seama ca aici nu este vorba doar de doua partide sau doua aliante, ci este vorba de doua feluri de a aborda viitorul Romaniei. Eu cu felul meu, al Romaniei lucrului bine facut, si Victor Ponta cu Romania scandalului si a minciunii", a mai declarat Iohannis.

El a mentionat ca nu are nimic sa-si reproseze privind campania pentru primul tur al prezidentialelor. "Eu sunt multumit de acest rezultat (din primul tur, n.r.) Este rezultatul pe care l-am preconizat, pe care l-as asteptat, si o sa continuam si o sa avem rezultatul final cel preconizat, voi castiga (...) Este o diferenta de 10 procente si vom merge in asa fel incat aceasta diferenta se va topi", a mai afirmat liderul PNL.

De asemenea, Iohannis a fost intrebat care este scorul pe care il doreste la turul doi al prezidentialelor. "Jumatate plus un vot. Suficient", a replicat el.

Prezidentiabilul ACL s-a aratat multumit de cum s-au mobilizat liberalii in campanie, dar si-a exprimat dezamagirea fata de rezultatul din Giurgiu. "Eu nu cred ca cineva din ACL s-a dat de partea PSD, dar, recunosc ca nu in toate zonele rezultatul este optimal, si o sa fie mai bun in turul doi", a mai mentionat Iohannis.

Presedinte PPE, Joseph Daul, indeamna partidele din Romania care sunt membre ale formatiunii populare europene, adica PDL, PNL, PMP, UDMR si PNTCD, sa il sustina in turul 2 al prezidentialelor pe Klaus Iohannis, el asigurandu-l pe primarul Sibiului de sprijinul sau.

1. Cu cine ai votat in primul tur si pe cine vei vota in al doilea tur?